Foşti jucători, care au evoluat pentru fotbalul din această zonă,sărbătoriți în decembrie. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Foşti jucători, care au evoluat pentru fotbalul din această zonă,sărbătoriți în decembrie.

Arena Olteană , urează tuturor celor care îşi serbează ziua de naştere în decembrie, un călduros, La multi ani !  Printre cei sărbătoriţi se află şi câţi-va, foşti sportivi, care au scris istorie pentru fotbalul din această zonă.



Gheorghe Mihali s-a născut la 9 decembrie 1965 în localitatea Baia Borşa, judeţul Maramureş. A debutat în fotbal la Minerul Baia Borşa. Primul antrenor, Gabriel Roşu. Internaţional de tineret a debutat în Divizia A, în anul 1984, cu F C Olt. Pentru echipa din Scorniceşti ,a semnat cu un an în urmă pe vremea când antrenor la echipă era, Florin Halagian. Antrenorul Halagian la dorit foarte mult, însă,  la venirea sa la F C Olt, antrenorul piteştean plecase la Steaua.

S-a integrat în echipă, mai greu, dar talentul i-a permis să ocupe un post în apararea lui F C Olt. A evoluat în tricol galben – verde 140 de partide. A făcut cuplu de fundaşi centrali cu Minea, M. Zamfir, Moraru. După desfinţarea echipei, Mihali  a mai jucat la Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti unde cucereşte titlul de Campion Naţional  şi în campionatul Franţei.

Internaţional A, a făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din 1994 şi la Campionatul European din Anglia 1996. Are 31 de selecţii în tricoul primei reprezentative. Este considerat unul dintre cei mai reprezentativi jucători care au evoluat la F C Olt Scorniceşti.

Daniel Minea, este născut pe 26 decembrie 1961, în Călăraşi. A început fotbalul la Steaua Bucureşti sub îndrumarea lui Bujor Hălmăgeanu. În primul eşalon a debutat în 1979. La F C Olt este legitimat la începutul sezonului 1983 – 1984, când clubul bucureştean, Steaua, trimite la Scorniceşti pe Niţu, Barbu şi Minea. Pentru FC Olt a jucat cinci sezoane cu excepţia returului ediţiei 1987- 1988, a apărut în 123 de partide şi a marcat 8 goluri.



MIHAI PLOTOAGĂ  născut la 13 decembrie 1961. A debutat în fotbal la CSS Caracal. Primul antrenor, Doru Matei. La echipa mare a fost promovat de Ion Pîrvulescu  spre sfârşitul sezonului 1978 -1979. Face parte din lotul echipei Sportul Muncitoresc Caracal, care a reuşit promovarea în eşalonul secund al fotbalului românesc în vara anului 1987. 

Este primul golgheter al echipei Sportul Muncitoresc Caracal în Divizia B, când reuşeşte să marcheze 10 goluri, deşi a evoluat mai mult la mijlocul terenului. Devine principalul marcator şi doi ani mai târziu cu 11 reuşite, iar în ediţia 1990 – 1991 ocupă locul doi după principalul marcator, Nelu Petrişor. Joacă în tricoul caracalean, aproape 15 ani. Poate fi considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului caracalean.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu