Fost antrenor la Alro, şi-a făcut academie de fotbal în Anglia. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Fost antrenor la Alro, şi-a făcut academie de fotbal în Anglia.


De patru ani, la Londra , un fost antrenor al echipei Alro Slatina a creat o academie de fotbal numai pentru copii şi juniori români. De la şapte copii în 2014, a ajuns acum la 150 de copii în Eagles Football Academy.

Gabriel Dumitru fost fotbalist la FC Argeş a numit Eagles academia pe care o conduce la Londra datorită pasiunii sale pentru „vulturii“ de la FC Argeş, unde a jucat mai mulţi ani: „Pentru mine, FC Argeş a fost, este şi va fi mereu în inima mea“. Începuturile au fost grele pentru Gabi Dumitru, care a făcut şcoala de antrenori în Olanda: a lucrat în construcţii, apoi ca şofer la o fabrică de unde a evoluat şi a ajuns manager la aceeaşi fabrică de pâine. De un an şi jumătate, însă, se dedică exclusiv academiei sale, care are două baze de pregătire la Londra şi mai multe echipe înscrise în Campionatul Londrei în diferite ligi, cu rezultate foarte bune.

Cum a intervenit schimbarea ţării de rezidenţă şi cum s-a decis să plece din România?

Gabriel Dumitru a plecat din ţară pentru a-şi dezvolta propria academie de fotbal şi a ajuns în scurt timp să fie foarte apreciat în Anglia. „Nu a fost uşor. Eram unul dintre puţinii antrenori din România şcoliţi în Olanda. M-am decis să plec în Marea Britanie. Am venit hotărât să confirm la Londra că mai devreme sau mai târziu, dacă eşti serios ca om şi profesionist şi te respecţi, nu ai cum să nu reuşeşti.“




Job de 11 ore pe zi la o fabrică de pâine

Totuşi, trecerea de la România la Anglia nu a fost uşoară pentru Gabi Dumitru.
 Lucra de dimineaţa de la ora 5 .00 până la ora 16.00, iar la ora 18.00 începea antrenamentele cu copiii: „Cu banii pe care îi câştigam ca şofer la fabrica de pâine din Londra îmi întreţineam familia din România“. Ulterior, a ajuns manager la fabrica de pâine. Însă de un an şi jumătate se dedică numai academiei.

 Cum a început Academia de Fotbal Eagles ? 

Pe 1 iunie 2014, de Ziua Copilului, Gabi Dumitru s-a gândit să investească în flyere pentru a promova viitoarea academie de fotbal. Cum ducea pâine la diverse magazine româneşti şi străine, a plasat numeroase flyere în acele magazine, a făcut 11 pungi cu cadouri pentru copii şi a dat adresa unui parc aflat aproape de locuinţa sa de la acea vreme. „De 1 iunie 2014, mi-au venit şapte copii în parc. Pentru mine a fost ceva deosebit. În flyere vorbeam despre cariera mea de fotbalist, despre dorinţa de a face fotbal şi despre faptul că îmi doresc să performez ca antrenor. Aşa a început povestea Eagles Football Academy“, îşi aminteşte Gabi Dumitru.

Datorită faptului că livra pâine, foarte rapid a găsit diferite cunoştinţe dornice să vină cu copiii la academia Eagles. A cunoscut doi români care erau de mulţi ani la Londra: „Văzând că sunt serios, cei doi au decis să vină alături de mine, atât financiar, cât şi strategic, şi aşa am pornit la drum“. La un moment dat, cei doi români s-au retras şi Gabi Dumitru a rămas singur în academie. De la şapte copii la 1 iunie 2014, Gabi Dumitru a ajuns la peste 20 în doar două luni. A contat mult şi faptul că era cunoscut ca un fotbalist şi antrenor serios şi profesionist.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu