Retrospectivă liga a V a. Jitaru , o localitate cu tradiţie în fotbal. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Retrospectivă liga a V a. Jitaru , o localitate cu tradiţie în fotbal.


Zona Jitaru a fost întotdeauna aproape de sportul rege. Bătrânul stadion Voinţa a găzduit de-a lungul timpului meciuri din eşaloane superioare. În anii 1970 nou înfiinţata Viitorul Scorniceşti a disputat primele meciuri considerate acasă, la Jitaru.

1 Voinţa  Jitaru    12    9   1   2   43 - 20   28  + 10

Mai târziu, după promovarea în Divizia A, echipa de tineret speranţe a aceluiaşi club, juca la Jitaru, pentru ca în anul 1986 noua echipă, Metalul Scorniceşti ( rebotezată Viitorul ), după promovarea în Divizia C,  să joace meciurile acasă tot pe stadionul din Jitaru. Este necesară o astfel de  introducere,  pentru a justifica într-un fel, interesul pentru fotbal din această zonă.


Actuala echipă, Voinţa, reuşeşte să menţină treaz interesul pentru fotbal, prin rezultatele pe care le-a obţinut în ultimul timp. Beneficiind de o implicare permanentă a unor tineri entuziaşti, amintim aici pe, antrenorul Dan Pleşa precum şi cei doi sponsori Alex Troană şi Robert Moisescu, ultimii doi fiind şi jucători de bază, Troană fiind chiar principalul marcator, Voinţa Jitaru, a încheiat turul de campionat aşa cum l-a început : în forţă.  Mai precis, cu o victorie categorică, reuşită la 11 goluri diferenţă.

În ultima etapă "galben-albaştrii" antrenaţi de Dan Pleşa au spulberat cu 12-1 pe, Unirea Turia  încoronându-se cu titlul de campioni de toamnă ai Seriei l. Victoria la scor cu modesta Unirea Turia a ajutat-o pe Voinţa să o depăşească şi la numărul de goluri marcate, pe ocupanta locului doi, principala urmăritoare,  Avântul Oporelu, 27 de puncte.


Returul se anunţă la fel de dificil,  aşa că strategia pentru sezonul de primăvară a şi început.

Iată ce declară , Dan Pleşa antrenorul echipei. Vreau să mulţumesc în primu rând celor trei sponsori care asigiră tot ce este necesar echipei, puţine echipe se pot lauda cu aşa susţinere. Este vorba despre firmele Alex Profesional, Carpaţi Com şi  S C Donald”.

Condiţia fizică nu a fost punctul forte, dimpotrivă, cele două înfrângeri se datorează în primul rând rezistenţei fizice, aşa că cei care se ocupă de destinele echipei vor să puna la punct şi acest aspect.

 După sărbători, mai précis pe la jumătatea lui februarie, avem promisiune din partea sponsorilor, că vom merge intr-un stagiu montan de pregătire.  O miscare în cadru organizat ar fi perfectă, mai ales că in lot avem şi câţi-va băieţi supraponderali. La nivelul la care evoluăm noi, pregătirea fizică este uneori decisivă”   încheie Dan Pleşa




  • Cea mai frumoasă victorie – Voinţa Jitaru – Avântul Oporelu 3-1
  • Cea mai urâtă înfrîngere – Recolta Chiţeasca – Voinţa Jitaru 5 -0
  • Cele mai multe goluri marcate intr-o partidă - Voinţa Jitaru - Unirea Turia 12 - 1
  • Cele mai multe goluri primite . Recolta Chiţeasca - Voinţa Jitaru 5-0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu