Gheorghe Manea, fostul fotbalist de la Viitorul Scorniceşti, a murit! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Gheorghe Manea, fostul fotbalist de la Viitorul Scorniceşti, a murit!

Fratii Manea, alături de Ion Cârciumărescu

Omul care a pus umărul la cele două promovări ale echipei din Scorniceşti la mijlocul anilor 1970 a decedat sâmbătă, iar anunţul a fost făcut de prietenul  său, Ion Oae Pănescu.

 

Gheorghe Manea zis  “Bobo”, ar fi implinit anul acesta 63 de ani. Fratele mai mic al lui Petre Manea  a început fotbalul la F C Argeş, coleg de generaţie cu, Radu II,  Toma, Ilie Bărbulescu  şamd. 

“ După juniorat am fost trimişi la Dinamo Slatina  împreună cu Marian  Sârbu cel care mai târziu a ocupat  funcţia de  Ministrul Muncii şi cu  Mihai Gabrian.  La Viitorul , la început nu  mi-a placut, eram huiduiţi în toate deplasările, dar  formam un grup care juca  fotbal. Câştigam  binişor în comparaţie cu celelalte echipe, eu figuram ca angajat la C A P  Mogoşeşti”  povestea în urmă cu doi ani,   Bobo. 

Bobo alături de Petre Marin, Bebe Stănescu şi Şoarece ( dreapta ) in asteptarea lui Nicolae Ceausescu

Gheorghe Manea a  debutat  în  Divizia A  în iunie 1975 în partida  FC Argeş – Steaua 2-0 când l-a înlocuit pe Radu Troi.  Este singura  apariție în tricoul lui F C Argeș.  Rămâne   alături  de  Viitorul Scorniceşti aproape patru sezoane, până în vara anului 1980  când pleacă la  Dacia Piteşti.

Va rămâne în istoria fotbalului din această zonă ca făcând parte din generaţia de sacrificiu a echipei F C Olt, care a reuşit două promovări consecutive, înfruntând ostilitatea publicului, prin diviziile inferioare.

 A plecat în alta lume – poate mai buna si mai dreaptă – unde cu siguranță va  juca fotbal alături  de cel mai bun prieten al său,  Gică Şoarece  conduşi de pe margine de  Dumitru Anescu.

Bobo Manea va fi inmormântat, marţi în comuna Mărăcineni, lângă Piteşti.


Dumnezeu să-l ierte !

Un comentariu:

  1. In prima poza,in dreapta este fratele meu care a murit,in mijloc antrenorul carciumarescu in stanga alt frate al meu. In poza a doua in dreapta gigel fratele care a murit

    RăspundețiȘtergere