Doliu în fotbalul românesc! Un nume uriaş din arbitraj a încetat din viaţă. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Doliu în fotbalul românesc! Un nume uriaş din arbitraj a încetat din viaţă.


Fostul mare arbitru român Otto Anderco a decedat la 84 de ani. Ultimii ani din viaţă şi i-a petrecut într-un azil de bătrâni.

Născut la Satu Mare, pe 18 iunie 1935, Otto Anderco a fost unul dintre cei mai buni arbitri FIFA ai României (1970 – 1981), făcând parte în anul 1980 din brigada care a condus finala Campionatului European, R F G - Belgia!


În prima ligă naţională a condus 177 de meciuri în perioada 27.04.1969 - 30.10.1981, având în palmares şi două finale ale Cupei României! 
În 1980, Otto Anderco a fost unul dintre personajele principale într-o anchetă în care au fost implicați mai mulți arbitri români. Securitatea a pus totul la cale și s-a soldat cu arestarea a 7 arbitri, pe motiv că ar fi aranjat anumite partide
După retragerea din activitatea de arbitraj, acesta s-a retras în orașul natal, devenind la un moment dat şi preşedinte al Asociației Județene de Fotbal Satu Mare.
Ultimii 20 de ani din viaţă şi i-a petrecut la Zalău, alături de soţia sa, însă în ultimii ani s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Acestea aveau să-l forţeze în cele din urmă să pună capăt meciului cu viața, în dimineața zilei de 28 martie 2019.

Sursa : Prosport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu