Fantezistul din Slatina ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Fantezistul din Slatina !

Fantezistul din Slatina: "A driblat vreo şase adversari, portarul a plecat pe fentă, dar el a ieşit din careu şi a mai luat <<la mână>> doi fotbalişti.
Creativ şi imprevizibil în viaţa de zi cu zi, Luţu a avut mereu o înclinaţie spre autodistrugere, specifică jucătorilor geniali. Şi-a trăit cariera după propriile reguli. A rupt lanţurile şi a fugit din cantonamente, a chemat lăutarii în Asia şi a prins doar trei meciuri la Galata. O discuţie cu Adrian Boingiu porneşte din punctul de plecare în viaţă al multor sportivi români de top şi se opreşte la un fotbalist răsfăţat.

Adrian Boingiu, secundul naţionalei de tineret, a trecut mai multe generaţii de fotbalişti terenul spre marea performanţă. I-a scos la catedră pe membrii clasei 1975, pe cei din 1981 sau, în ultimul timp, a lucrat cu naţionala lui Olimpiu Moruţan. Actualul său principal de la U21, Mirel Rădoi, i-a fost elev încă de prin 1995, din zilele în care puştiul din Severin sosea în Bucureşti ţinut de mână de tatăl său. Şi Contra a arat banda dreaptă, la câţiva metri de banca lui Boingiu. "Guriţă" făcea parte dintr-un grup de excepţie al cărui lider era talentatul Ionuţ Luţu, actualul om de încredere al lui George Becali.



Iată ce povesteste profesorul Boingiu despre Ionuţ Luţu. “Mi-aduc aminte că atunci când era la Luceafărul - generaţia lui era ultima, juca la nivel de Divizia C fără puncte -, şi la un moment dat a plecat de la Luceafărul. A driblat vreo şase jucători pe aripa stângă, a ajuns în careu, s-a făcut că dă la poartă, iar portarul s-a dus pe fentă. Dar el s-a întors în afara careului, a mai luat "la mână" doi adversari, dar n-a mai reuşit să marcheze, a ratat. Ăsta era Ionuţ Luţu" ,  încheie Adrian Boingiu.
Foto 1 Grupa de excepţie antrenată de prof Pîrvulescu. Luţu , primul din dreapta , rândul din faţă şi Claudiu Niculescu, al doilea din stânga, rândul din faţă.
Foto 2 in cantonamentul naţionalei de tineret. Ciocoiu, Luţu, Dănciulescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu