Ediţia 1986-1987 va rămâne în istoria fotbalului caracalean.
Echipa locală va reuşi, după 40 de ani, să promoveze în Divizia B.
Principala contracandidată la promovare, în ediţia promovării, a fost Muscelul Cîmpulung. După ce în prima parte a sezonului muscelenii au câştigat cu 1-0, în retur, echipa gazdă reuşeşte să se impună cu 3-0, prin golurile marcate de Plotoagă, Renato Popa şi Năuiu. La oaspeţi a evoluat şi fostul internaţional Dudu Georgescu.
A fost victoria care a determinat toţi factorii de decizie din oraş să susţină echipa locală de fotbal. Mobilizaţi de puterea locală, în frunte cu Gheorghe Anghel, primarul oraşului, echipa va beneficia de sprijinul financiar al tuturor întreprinderilor aflate pe platforma industriala a oraşului în perioada respectivă.
Pentru a vă edifica asupra lotului vă oferim formula de echipă folosită de tânărul antrenor Ştefan Cherănoiu, la 24 mai 1987, în partida câştigată cu 3-0, contra celor de
Sportul: Mincă – C. Roşca, Tanasoglu, M. Roşca, Teodor Nicu – Mitran, Renato Popa, Plotoagă – Năuiu, Stan, Mitrică.
Cu şase etape înainte de final, Sportul Muncitoresc Caracal conducea în clasament cu şase puncte avans. Echipa caracaleană îşi asigura matematic promovarea în penultima etapă contra celor de
Sportul Muncitoresc Caracal încheie competiţia pe primul loc, cu următoarea linie de clasament: 63 de puncte, 20 de victorii, 3 egaluri şi 7 înfrângeri, golaveraj 70 de goluri marcate şi 30 primite.
Golgheterul editiei 1986-1987 este Ion Năuiu ( foto ), cu 18 goluri marcate. Chiar dacă astăzi pare greu de imaginat, toţi jucătorii care au reuşit să câştige competiţia ( cu excepţia lui Renato Popa şi Tanasoglu), provin, fie de la juniori, fie din campionatul judeţean.
Pentru perfomanţa realizată, jucătorii, împreună cu antrenori, conducători, au fost răsplătiţi cu un sejur de 10 zile la mare.
• Iată cei 21 de jucători care au reuşit promovarea în Divizia B, în anul 1987: Mincă (20), Petrescu (20) – V. Roşca (26), Tanasoglu (22), Cretu (24), Teodor Nicu (24), Dicu (24), C. Roşca (19), Mitrică (18), M. Roşca (24), R. Popa (20), Moga (19), Marinescu (21), Plotoagă (26), Mitran (27), Năuiu (28), Cheroiu (24), Stan (20), Erbănescu (19), Bărbulescu (22), Vişan (20). ( În paranteză – vârsta jucătorilor la data promovării ) Ionel ( Jean ) Niţulescu – preşedinte, Ştefan Cherănoiu – antrenor principal, Gheorghe Barbu – antrenor secund.
- Fotbalul caracalean a mai fost reprezentat în eşalonul secund În 1947, când, C F R Caracal, echipa susţinută de şantierului care construia calea ferată Bucureşti-Craiova, promovează în urma tragerii la sorţi, după ce partidele barajului susţinute împotriva echipe C F R Craiova , s-au încheiat la egalitate ( în cele din urmă şi echipa craioveana va juca în divizia B ).
- Deasemenea, in perioada 2004 - 2008, fosta, Extensiv Craiova , a devenit, F C Caracal prin fuziune şi a evoluat în B.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu