In anul 1968 , oadată cu reorganizarea teritorială a ţării, dar şi datorită numarului mare de cereri, F.R.F. propune un sistem competiţional în care fiecare judeţ să aibă propriul campionat de fotbal .Venind după un campionat regional destul de puternic , primele ediţii , cel putin pentru judetul Olt au fost şi cele mai reuşite.
Din Campionatul judeţean Olt s-au ridicat spre fotbalul mare : Dumitru Marcu, Virgil Mincioagă, Octavian Platagă, Gheorghe Şoarece, Petre Petre, Gică Craioveanu şamd. . Odată cu trecerea timpului , competiţia judeţeană îşi pierde din valoare şi din interes în special după 1990 când majoritaea intreprinderilor şi-au retras sprijinul financiar. Astăzi , echipele sunt formate în general din jucători trecuţi de prima tinereţe, nivelul scăzut al competiţiei nu mai atrage jucători tineri de perspectivă care pot face pasul spre fotbalul mare.
C F R Caracal , prima campioana judeţeană
Echipa din Caracal va ramâne în istoria competiţiei ca fiind prima campioană judeţeană de fotbal. Inceputul competiţiei judeţene este dominat de , fotbalul din Caracal, chiar dacă Slatina , oraşul reşedinţă era reprezentat de Aluminiu ( Oltul ) Slatina, favorită, în perioada respectivă, a pierdut de fiecare data în faţa fotbalului caracalean condus de profesorul Ion Pârvulescu aflat la început de carieră în antrenorat.
Răsăritul Caracal pierde din păcate barajul de promovare în divizia C contra celor de la Petrolul Târgovişte.
Răsăritul Caracal pierde din păcate barajul de promovare în divizia C contra celor de la Petrolul Târgovişte.
Partida s-a desfăşurat în trei manşe. In tur , C.F.R. Caracal – Petrolul Târgovişte 2-2 au marcat : Toma’12 şi Pătru’46 pentru gazde , Becleanu’4 şi Iancu’46 pentru oaspeţi .In retur partida s-a terminat cu acelaşi scor 2-2 şi astfel a fost nevoie de al treilea joc, nu se acordau lovituri de departajare sau prelungiri.
Echipa pregătită de profesorul Pîrvulescu pierde cu 1-0 cel de-al treilea joc disputat pe teren neutru, la Stefăneşti Argeş Arbitru: Ioan Chilibar din Piteşti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu