Ianuarie 1990 . În presa sportivă începe campania de defăimare a echipelor F C Olt şi Victoria Bucureşti ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Ianuarie 1990 . În presa sportivă începe campania de defăimare a echipelor F C Olt şi Victoria Bucureşti !


 La recomandarea lui Cornel Dinu, înainte de pronunţarea sentinţei, preşedintele interimar al FRF din perioada respectivă, Andrei Rădulescu, a dat citire unui raport în care s-au adus la cunoştintă câteva capete de acuzare. Iată ce i se reproşa echipei din Scorniceşti:

„FC Olt Scorniceşti s-a înfiinţat în anul 1973, ca efect nemijlocit al manevrelor şi indicaţiilor clanului ceauşist. Ca urmare, s-a ajuns ca o echipă sătească să promoveze în scurt timp, prin abuzuri, fraude şi  alte  fărădelegi. Pentru exemplificare, este de ajuns să menţionăm că în ultimul meci oficial din Divizia C, ea a câştigat cu 18-0, evident nereal şi sub presiune.

De asemenea, în mod nejustificat şi sfidător, la Scorniceşti s-a construit un mare stadion al cărui număr de locuri depăşeste de câteva ori necesităţile locuitorilor localităţii respective. Şi aceasta în condiţiile în care în capitală stadioane de mare valoare şi de tradiţie cum ar fi Republicii, Progresul ş.a.m.d. au fost demolate pentru a se construi monstruoase clădiri  pentru dictator

Din ultima parte a materialului apărut în Gazeta Sporturilor reiese că noua putere de la Olt a propus schimbarea denumirii şi sediul echipei la Slatina.

„Apreciem că chiar dacă FC Olt Scorniceşti îşi schimbă denumirea şi sediul la Slatina, întregul popor nu va înceta să facă legătura între această echipă şi clanul ceauşist. Ca atare, apariţia acestei echipe pe stadioanele ţării la: Timişoara, Braşov, Bucureşti ş.a.m.d., ar determina din partea publicului spectator manifestări anticeauşiste, care ar putea dauna integrităţii fizice ale publicului şi sportivilor.”

Imediat după evenimentele din Decembrie, în presă s-a declanşat o adevărată campanie de defăimare a cluburilor: Flacăra Moreni, Victoria Bucureşti şi FC Olt. Clubul din Moreni a fost singurul care a cerut şi primit dreptul la replică. Nici un cuvânt despre  Inter  Sibiu, o echipa înfiinţată în 1982 si ajunsă în Divizia A în 1988. Sibiul tocmai fusese declarat oraş  martir. Iată ce declaraunul dintre jucatorii lui F C Olt, care a încasat o bătaie zdravănă, în ultima partida de la viitori săi colegi, în Gazeta Sporturilor din 16 ianuarie 1990:


„Ştie toata lumea că noi am fost o echipă de mercenari. Nimeni dintre colegii  mei, cu care am vorbit în această perioadă, nu mai vrea să activeze la aceasta echipă fantomă, de care nu ne leagă nimic sufleteşte” se plângea jucătorul respectiv, un jucător reinventat de  FC Olt. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu