Legendele Oltului II - Petre Dicu. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Legendele Oltului II - Petre Dicu.


Luptătorul Petre Dicu , cel care avea să devină cel mai bun sportiv al Oltului din toate timpurile s-a născut la 27 mai 1954 în satul Slăveni, comuna Gostavăţu  judeţul  Olt.

Articol scris de : Constantin Ghiţescu

Petre Dicu ( foto , primul din dreapta ) a fost legitimat la A.S Aluminu Slatina fiind pregătit de Dumitru Bărbulescu şi Dumitru Calotă. Sportiv divizionar ( Divizia A şi  Superliga României ), campion naţional în 1976, 1978 şi 1981.

În anii 1970 România era pe lista celor mai puternice ţări din lume fapt ce i-a dat posibilitate să  organizeze  în 1979, Campionatul European de lupte. La competiţia respectivă, Petre Dicu a cucerit medalia de bronz la 90 de kg.

Cel mai bun rezultat pentru sportivul Oltean avea să fie reuşit un an mai târziu  în 1980 la Jocurile Olimpice de la Moscova, medalie de bronz.

Toată cariera sa a fost un obişnuit al podiumului la majoritatea concursurilor la care a participat. Rezultate notabile a mai reuşit,   în 1977 la Goteborg ( Suedia )  locul II, medalie de argint, Campionatul Mondial Universitar în acelaşi an, 1977 medalie de bronz.

Component al lotului naţional si al lotului olimpic al României, ani de-a rândul.

A mai evoluat  la Dinamo Bucureşti. Este Maestru Emerit al sportului, profesor de educaţie fizică- licenţiat ANEFS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu