Ce se întâmplă cu jucătorii în pauza provocată de coronavirus ? - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Ce se întâmplă cu jucătorii în pauza provocată de coronavirus ?

Antrenorii şi  preparatori fizici dau un răspuns drastic: "Dacă nu te antrenezi două luni, devii pieton” declara Bogdan Andone pentru Gazeta sporturilor

Cornel Blejan preparatorul fizic al Universităţii Craiova, spune că în cazul în care pauza pe care o vor avea jucătorii din cauza pandemiei de coronavirus va fi de două luni, atunci va fi nevoie de o pregătire de cel puţin cinci săptămâni, dar ideală ar fi o perioadă de o lună şi jumătate de antrenamente şi meciuri amicale.

Marţi, Răzvan Burleanu va ţine o teleconferinţă  cu preşedinţii cluburilor de liga a III a, pentru a stabili în ce condiţii se va putea  reluarea  activitatea, cu tot ce presupune, după eventuala ridicării  stării de urgenţă.

Boby Verdeş antrenorul echipei Vediţa Coloneşti  e şi el îngrijorat de context:
„ Suntem într-o incertutudine totală. Marţi vom afla pentru prima dată de la instalarea stării de urgenţă un eventual program de reluare a pregătirii necesare reluării campionatului”
Întrebat despre perioada de pregătire, Verdeş a fost cât se poate de categoric.
“ Ne trebuie cel putin o lună de zile pentru pregătire centralizată. Tot ce s-a făcut până acum la domiciliu a fost antrenament de întreţinere. Pentru a face fată unui program infernal cu meciuri la trei zile, îţi trebuiesc cel puțin patru săptămâni de antrenamente, mai ales că vin şi căldurile acelea sufocante”
Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, atenționează că rupturile musculare, la care se gândesc toţi antrenorii îngrijorați să-şi  forţeze fotbaliştii, nu constituie singurul risc dacă liga reîncepe brusc.
„Reluarea  campionatului  fără o pregătire ar însemna un risc pentru sistemul cardiovascular şi pentru aparatul respirator! Plus leziuni fibrilare, rupturi de ligamente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu