Au trecut 31 de ani de la victoria lui F C Olt in faţa lui Dinamo. Golul lui Pena a trimis titlul de campion în Ghencea ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Au trecut 31 de ani de la victoria lui F C Olt in faţa lui Dinamo. Golul lui Pena a trimis titlul de campion în Ghencea !

In imagine, Gică Pena, "flancat"  de soţia sa, Mariana, care îi este alături de peste 35 de ani şi fiul cel mic, Răzvan. Familia Pena , are doi băieţi şi trei nepoţi.  George , fiul cel mare , fost campion cu Oţelul Galaţi şi Razvan.

La 3 mai 1989, are loc cel mai important eveniment sportiv al sezonului găzduit de stadionul “Viitorul”  din Scorniceşti. Echipa locală va juca împotriva echipei Dinamo Bucureşti.  

Două săptămâni mai târziu, mai precis la 17 mai 1989 comuna Scorniceşti urma să devină oraş, aşa că un succes cu Dinamo ar prefaţa cum nu se poate mai bine evenimentul respectiv. Miercuri 3 mai 1988, etapă intermediară, atât F C Olt cât şi Dinamo veneau după victorii în deplasare. F C Olt câştigase cu 1-0 la Hunedoara in faţa lui Corvinul , gol Şuvagău, Dinamo victorie facilă 5-1, la Moreni

Astfel de jocuri erau aşteptate un an de zile, nici partida de mai sus nu a înşelat aşteptările. În faţa unui stadion arhiplin, 15 000 de spectatori,  după părerea lui Ion Cupen, trimisul ziarului Sportul,  FC Olt  câştigă  cu 1-0 în faţa unui  Dinamo condus de pe banca de Mircea Lucescu, iar în teren cu: Sabău, Mateuţ, Klein, Răducioiu, Vaişcovici, Cămătaru şmd.  

Golul gazdelor a fost marcat de  atacantul Gheorghe Pena, în minutul 64.  Succesul contra lui  Dinamo, ajutat şi de victoria lejeră a Stelei  ( 1-3 ) la Scorniceşti cu o lună înainte,  a trimis titlu de campion, echipei Steaua. Dinamo nu a mai reuşit până la final să recupereze diferenţa de puncte

Iată ce  declară  Gică Pena considerat eroul partidei respective, ce-a mai mare notă 8,5 ,acordată de cronicarul Ion Cupen..

„Ei vroiau să câştige, altfel pierdeau contactul cu Steaua, s-au năpustit asupra noastră şi i-am prins pe contraatac. Am plecat de la centrul terenului, i-am depăşit în viteză pe Mihăescu şi Rednic şi l-am executat pe Stelea cu un şut de la marginea careului. După meci am petrecut sus la cramă, am primit bani, cred că 15 000 de lei, erau bani frumoşi în perioada respectivă.  În acea săptămână eram trataţi regeşte,  s-au făcut tabele pentru a primii câte un televizor color.

Pentru a avea televizor color atunci,  trebuia să te programezi ca la maşină. Erau două mărci Cromatic şi Telecolor, nu ştiam prea multe detalii, cineva ne-a sfătuit să optăm pentru  Telecolor că sunt mai bune. Într-o săptămână ne-au sosit televizoarele  îşi  aminteşte cu plăcere Gică Pena.

De regulă pentru  meciurile cu Steaua configuraţia tabelei  de marcaj se ştia, echipa din Scornicesti devenise echipa de casa a Stelei. Din păcate, acest mariaj s-a sfârşit rău pentruechipa din Scornicesti.

Iată cele două formaţii care au evoluat în partida respectivă.

F C Olt : Gherasim -  Ruse, Cireaşă, Mihali, D. Munteanu – M. Ene ( min 46 Turcu ) , V. Popa, Eftimie, Pistol – Pena, Ad. Georgescu ( min 74 Şuvagău ).

Dinamo : Stelea – Mihăescu, Rednic, Matei ( min 26 Lupescu ), Sabou – Sabău, Klein, Mateuţ, Lupu – Vaişcovci ( min 70 Răducioiu ), Cămătaru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu