Inaugurarea Centrului Muzeal Aviator Alexandru Şerbănescu, amânată din cauza stării de alertă ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Inaugurarea Centrului Muzeal Aviator Alexandru Şerbănescu, amânată din cauza stării de alertă !


Construirea la Coloneşti a unui centru muzeal modern dedicat eroului local, Căpitan  Alexandru Şerbănescu, a devenit realitate. 

Printr-o implicare permanentă a oficialilor locali, constructorul a reușit să pună la dispoziție, într-un timp relativ scurt, o clădire modernă în care cetățenii comunei Coloneşti şi nu numai, vor putea vedea imagini şi documente dedicate  consăteanului lor, Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu. 

Centrul Muzeal este situat lângă monumentul inaugurat la 6 iunie 2008 şi  poate fi uşor identificat datorită avionului de vânătoare I A R 93, amplasat lângă clădire.

 Avionul respectiv, devenit punct reper pentru toţi cei care tranzitează DN 56 are o poveste interesantă . A fost adus la Colonești in perioada când actualul primar Nicolae Stan a ocupat funcția de  deputat pe colegiul Scornicești.


Edilul Nicolae Stan intenționa să organizeze o manifestare amplă cu ocazia inaugurării la care să participe , militari, parașutiști,oficialități, precum și locuitori ai comunei care vroiau să asiste  la eveniment.


Din păcate, inaugurarea edificiului respectiv, programată în ziua de 28 mai de Înălţare, a fost amânată din cauza stării de alertă. In momentul când se va ridica starea de urgență, se va organiza festivitatea de inaugurare.

 Se  estimează o prezență a 1000 de oameni. Ultima data propusă este 31 iulie 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu