Petre Manea, unul din liderii echipei Viitorul Scorniceşti. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Petre Manea, unul din liderii echipei Viitorul Scorniceşti.



Fără a diminua  cu nimic  din meritele celorlalţi,  generaţia care a reuşit cele două promovări consecutive este  una dintre cel mai frumoase generaţii din istoria fotbalului din Scorniceşti. 

Poate şi pentru că atunci  s-a  format  grupul  de jucători cel mai longeviv şi   cel  mai expus  în  jocurile dure  ale Diviziei C.  Fraţii Petre si Gheorghe Manea, au fost fară îndoială, doi dintre artizanii promovarilor pănă pe prima scena a echipei Viitorul Scorniceşti. Din păcate, Gheorghe, fratele mai mic ne-a părăsit în urmă cu doi ani.

Iată ce povesteşte  Petre Manea, poreclit “Moşu” de fostul craiovean Nicolae Ivan  pe vremea când juca la Dinamo Slatina

“Eram întâmpinaţi cu ură aproape în toate deplasările. Nici nu începea jocul şi după  margine se auzeau  “Au venit să ne fure, vă  arătăm noi,  nu mai plecaţi de aici”. Toţi adversarii se mobilizau suplimentar cu noi, lume venea în număr mare la  partidele  noastre din deplasare.  Ştiu că este dificil să convingi pe cineva, dar formasem o echipă bună, cu mult peste ce reprezenta Seria a VI a, seria  din care făceam parte,   aveam condiţii faţă de ceilalţi, făceam antrenamente, nea Tache Macri scotea untul din noi “


Viitorul Scorniceşti era întâmpinată cu ostilitate chiar şi în judeţ, acolo unde mulţi s-ar fi aşteptat ca echipa să câştige mai uşor.

 “La  Corabia  am luat bătaie,  aveau cea mai bună echipă din serie, au terminat turul pe primul loc.  La Stoicăneşti în schimb i-am bătut cu 5-1 şi la plecare ne-au spart geamurile de la autocar, spectatorii stăteau pitiţi în boscheţi şi aruncau cu pietre în autocar. Cele mai mari emoţii le-am avut la Pucioasa.  După ce în tur făcusem egal acasă,  la ei am câştigat greu cu 1-0. După meci ne-au aşteptat în spate  la vestiare şi  ne-au luat la bătaie.  Au început să ne lovească,  era şi nea Gheorghiţă cu noi,  un om extraordinar, ne însoţea în toate deplasările,  niciodată  n-a spus  că era rudă cu Ceauşescu, mulţi nici nu îl cunoşteau.  Am scăpat cu greu de acolo. Asta era  Divizia C în perioada aia” încheie Manea

  În divizia C, Viitorul Scorniceşti a evoluat 4 ediţii, în 1977-1978 va  promova în divizia B.



Petre Manea, s-a născut la 14 octombrie 1954 în comuna Racoviţa – Argeş.  A  început  fotbalul cu Leonte Ianovschi  la  FC Argeş, echipă cu care ajunge până în semifinalela campionatului divizionar de juniori.  La 20 de ani s-a transferat la CSU Braşov, iar după un an a fost adus la Dinamo Slatina. La  Scorniceşti a fost legitimat la începutul se sezonului 1977 – 1978.  

Jucător tehnic şi inteligent, Petre Manea  a fost remarcatul  antrenorilor  pe  la  toate echipele pe la care a jucat datorită  devotamentului  faţă de   tricoul pe care îl poartă.

A debutat în Divizia A în august 1979  în partida cu Olimpia Satu Mare. Este jucătorul  care a marcat primul gol în Divizia A pentru echipa din Scorniceşti. A  jucat pentru FC Olt 19 partide pe prima scenă.  In 1980 a revenit la Slatina, la Energia  împreună cu Pană, Florea şi Stanciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu