Cinci ani fără Toma Zamfir. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Cinci ani fără Toma Zamfir.


În curând se vor împlini cinci ani de când fotbalul slătinean  a primit o grea lovitură. La 12 iulie 2015, fostul atacant al echipei Dinamo Slatina, Toma Zamfir a încetat din viaţă  la vârsta de doar 61 de ani.

Fostul jucător al echipei Dinamo Slatina în sezonul 1973-1974, Toma Zamfir, Tomiţă, aşa cum îi  spuneau prietenii, a rămas în istorie ca fiind primul golgheter al  fotbalului slătinean în eșalonul II  al fotbalului romanesc. Este primul jucător  promovat spre fotbalul mare de Dinamo Slatina.


Toma Zamfir s-a născut la 9 martie 1954  la Popeşti – Leordeni,  într-o comunitate bulgăreasca, A  început fotbalul, la Vâscoza  Bucureşti avându-l antrenor pe Iosif Ungureanu. La Slatina  fost adus de Constantin Ştefan la recomandarea lui Iosif Gungiu.

La Dinamo Slatina, Zamfir a avut un sezon excelent,  motiv pentru care, clubul-mamă, Dinamo Bucureşti nu vrea sa-l piardă şi a dat ordin să-i  facă mutaţie pe Slatina pentru a recruta la Slatina. Dacă ar fi  recrutat la Popesti Leordeni, Steaua l-ar fi încorporat   imediat.

La 20 de ani , Toma Zamfir îmbracă tricoul lui Dinamo şi joacă alături de  marele Florea Dumitrache iar un an mai târziu devine campion naţional, debutează în naţionala de tineret şi în cupele europene.


Ascensiunea de vis se va opri , în etapa a şasea  din sezonul 1975 – 1976 într-o după  amiază la Constanţa  unde Dinamo juca în campionat împotriva echipe locale,  FC Constanţa. După meci, Dinamo urma să plece  la Madrid pentru meciul din Cupa Campionilor Europeni  cu marele Real Madrid , echipa lui Santillana şi  Netzer.

Din păcate, a fost faultat grav de un fundaş constănţean. Accidentarea l-a făcut să piardă contactul cu fotbalul mare . Recuperarea a fost greoiae şi nu a mai jucat decât în eşaloanele inferioare. Asemeni multor colegi de generaţie , nu s-a realizat pe măsura talentului său.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu