Doman și bicicleta lui Ronaldinho ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Doman și bicicleta lui Ronaldinho !

 


Cunoscut ca un jucător nonconformist, dar cu mult talent şi o tehnică sclipitoare, Cătălin Doman era considerat la Pitești urmașul lui Adrian Mutu. Din păcate nu s-a realizat pe măsura valorii sale. Văzut ca o mare speranță a fotbalului românesc în 2007, ascensiunea lui Doman a fost oprită și de cele două accidentări grave pe care le-a avut.

 

Cătălin Doman este un produs al clubului FC Argeş. Născut la Turnu-Severin în anul 1988, Cătălin Doman  a fost marea speranță a fotbalului românesc. Este tipul de jucător care atrage publicul la stadion . Personal, nu am văzut la echipele care au jucat la Slatina în acest campionat un jucător precum Doman. Aproape toate golurile macate de CSM Slatina sunt precedate de asisturile lui Doman. Driblingul de la Metaloglobus, celebra bicicletă inventată de Ronaldinho a lăsat mască, nu numai  apărătorul advers ci și pe toți cei prezenți. Daca faza respectivă s-ar fi petrecut pe un stadion din Anglia sau Italia, era dat pe toate canalele TV de dimineață și până seara.

 

Din presa anilor 2000 aflăm că, Doman a fost descoperit de antrenorul Mihăiţă  Ianovschi, în timpul unui turneu de juniori la Turnu-Severin. Tehnicienii de la Centrul de Copii şi Juniori de la FC Argeş au fost cuceriţi pe loc de driblingurile sale. Doman are o tehnică sclipitoare, un dribling năucitor, aşa cum nu s-a mai văzut din anii 1970 sau 1980. În perioada respectivă aproape în fiecare echipă găseai câte un jucător care făcea deliciul publicului. În timp aceștia au dispărut. Pe motiv că jocul a crescut în viteză  sunt preferați jucătorii atletici, așa-zișii fundașii de fier ,realizările pe tabelă sunt aproape zero din simplu motiv că majoritate acțiunilor sfârșesc, fie  în afara terenului, fie peste poartă.

CSM Slatina are un parcurs aproape de ce-și doresc suporterii, mai ales cei trecuți de prima tinerețe care au prins perioada Dinamo Slatina. Un merit deosebit îl constituie și revenirea lui Doman la forma de altă dată  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu