Istoria fotbalului din Colonesti (II) - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Istoria fotbalului din Colonesti (II)

 




Pentru cei tineri , trebuie precizat că principalul susţinător al unei echipe de fotbal din zona rurală  înainte de 1989, era  Cooperativa Agricola de Producţie, cunoscutele C.A.P.- uri, unităţi agricole  în cadrul carora se afla  întreg patrimoniu  localităţii. După 1990, când au dispărut C.A.P.-urile , au dispărut şi echipele de fotbal. Ultima competiţie la care a participat Viitorul Colonesti , a fost ediţia 1989-1990 a campionatului judeţean . 


Dupa 12 ani de pauză, o nouă generație  dornică de sport organizat, readuce  fotbalul în prim-plan și înființează echipa Vedița Colonești.  Așadar, comuna Coloneşti  revine într-o competiție  la începutul anilor 2000, mai precis în 2002  în campionatul județean cu echipa Vedița Colonesti. Echipa din Coloneşti are rezultate foarte bune și în ediţia 2003 – 2004 câştigă  seria din care face parte, dar decide să continue tot în ultimul eșalon județean . Fără sprijin, după  trei ediţii a fost nevoită   să – şi întrerupă   activitatea.


2012, anul de naștere al echipei cu cele mai bune rezultate

În  2012 - an electoral. Alegerile pentru  funcția de primar sunt câștigate de Mircea Stan, fostul fundaș dreapta al lui F C Argeș, fost junior al echipei Viitorul la mijlocul anilor 1980. Reînfințarea unei echipe de fotbal este una din prioritățile noului edil și în vara aceluiași an, reapare în competițiile  organizate de A.J.F. (liga 5 a) , echipa de fotbal Vedița Colonești, antrenor – jucător, Cristian Feraru, fost jucător la F C Argeș,cu  origini  în Colonești. Primul succes vine după 2 ani. Vedița câștigă  seria din care face parte  și promovează  în liga a IV a. Din lotul echipei se detașează atacantul, Bogdan Stancu care devine în scurt timp căpitanul și golgheterul echipei. Un adevarat număr 9 un jucător cu profil ofensiv, cu un simț al golului deosebit, un atacant de careu clasic, care e greu de marcat şi foarte oportunist. 



La succesul respectiv, au mai participat printre alții : Alin Mușat, Mihai Petre, Mircea Stan (antrenor-jucător), Cosmin Boeru, Dan Dumitru, Cătălin Nițulescu – Tijă,   Cristian Vlad, Laurențiu Ene, Mihai Vișoiu, șamd. Aici mai trebuie notat că, odată cu apariția echipei fotbal, la stadionul din Luncă se efectuează lucrări de moderizare. Se construiesc de la zero : vestiare pentru gazde, oaspeți, arbitrii, o tribună metalică cu 500 de locuri, șamd. Pe parcurs,   vestiarele vor fi echipate cu boilere pentru apă caldă,  tribuna va fi dotată cu scaune, masă a presei, va fi acoperită parțial,  pentru ca odată cu orgnizarea meciurilor de liga 3 a,  să fie integral acoperită 


4 sezoane de liga a IV a 

Traseul echipei Vedița este oarecum asemănător cu cel din anii 1980. In primul eșalon județean apar jucători noi. În cei 4 ani au trecut zeci de jucători. Pentru început amintim aici pe,  Dragoș Niculescu, frații Alin și Marius Burcea și alții. Pe parcurs valoarea lotului a crescut prin aducerea unor nume cunoscute în fotbalul românesc, Marius Radu, Ciprian Tănasă, Gheorghe Aria, Robert Stancu, Alex Cincă,  fiind cei mai cunoscuți. Aventura în liga a IV a a durat în prima etapă, 4 ani. Rămân în memoria suporterilor meciurile cu A S Milcov, Voința Băbiciu, Vedea Văleni, Recolta Stoicănești, șamd. 



În paralel cu parcursul echipei, lucrările de modernizare la stadionul din Colonești continuă. În vara anului 2017 s-au încheiat lucrările la betonarea spațiului din fața scenei unde anual au loc manifestările festivalului călușeresc Ilie Martin iar în restul anului , platoul    respectiv devine o parcare modernă .Investiția respectivă a avut inițial dublă destinație. In cursul săptămânii pe locul respectiv se organiza târg Spațiul respectiv este dotat şi cu o piaţă agroalimentară utilată  modern, spaţii pentru    sacrificarea animalelor, platformă  imensă asfaltată şi iluminată corespunzător, totul  conform condițiilor impuse de Uniunea Europeană. Din păcate, apariția pestei porcine și mai târziu restricțiile impuse de Covid au făcut ca astfel de amenajări să nu mai poată funcționa .

Vara anului 2018, titlul de Campioană județeană și finala cupei României 


Revenind la fotbal, trebuie să spunem că, pe  plan judeţean, echipa din Coloneşti a avut un sezon reuşit, a dominat competiţia la care a  participat, a practicat un fotbal frumos apreciat de toată lumea. În sezonul 2017-2018, Vedița Colonești  domină competiția ligii a IV și câștigă titlul de Campioană Județeană și reprezintă județul Olt la barajul de promovare în eșalonul 3. 



Este cel mai bun rezultat al echipei înființate în 2012. Un alt rezultat deosebit, este parcursul fără greșeală în Cupă României. Vedița Colonești va juca finala Cupei României pe stadionul 1 Mai din Slatina contra echipei C S M Slatina. Ultima partidă a sezonului pe teren propriu a fost cu Vedea Văleni. Iată formula de echipă aliniată în partida respectivă 

Vediţa Colonești  :  Vlăşceanu   (Albu) – Ciobotea,   Păun  (Mihăilă),  M. Radu  , Rădulescu  (Cincă) –  , D. Popa , Mateescu , Cincă,, Gălan   – R. Stancu Ov. Stan  ( Pufu )

•Golgheteri  Vediţa în sezonul 2017-2018.  R. Stancu  19 goluri , C. Tănasă  -17,  Aria  -11, Ov. Stan,  Gălan  – 6.  Antrenor Mircea Stan

In numărul următor vom afla povestea celor două obiective : barajul de promovare și Cupa României precum și amănunte despre fuziunea cu Atlhetic Bradu  

(va urma) 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu