Cine este ARO Câmpulung, adversara Oltului Curtișoara - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Cine este ARO Câmpulung, adversara Oltului Curtișoara

 


Campioana Oltului, reprezintă județul Olt la barajul de promovare în liga 3 unde va întâlni campioana județului Argeș, Aro Muscelul Câmpulung. Prima întâlnirea va avea loc la Curtișoara la data de 17 iunie 2023. Este a treia confruntare dintre campioana Oltului și o echipă din Câmpulung.


In vara anului 1989, campioana județului Olt, Spicul Coteana promovează  în eşalonul trei după ce trece de campioana judeţului  Argeş, Minerul Câmpulung . In tur :  Minerul Câmpulung – Spicul Coteana 0-5 , au marcat :  Cojocaru (2), Ţîţu (3)  şi în retur : Spicul Coteana – Minerul Câmpulung 4-0 ,  Ţîţu’ ( 2 ) , I. Iamandei , N. Iamandei  ).


În 2014, Inter Markus Slatina  a reprezentat Oltul la barajul de promovare în Liga a III.  Reprezentanta Oltului a pierdut cu scorul de 1-0 jocul de promovare cu C.N. Dinicu Golescu din Câmpulung, campioana Argeşului. Unicul gol al partidei a fost marcat de  Măzărache în minutul 47.  Partida s-a disputat într-o singură manşe la Râmnicu Vâlcea şi a fost arbitrată de Adrian Comănescu.

Inter Markus Slatina:  P. Radu –  Marin, V. Radu, Cocorăscu, Băluţă( Neamţu ) –  Nistor, Dincă, Fieraru  (Ilie ), Bîră ( Alexie )-  Popa ( D. Niculescu ), Vasilescu. Antrenor Valentin Turiac.



Asociația Clubul Sportiv ARO Muscelul Câmpulung, cunoscut sub numele de ARO Muscelul Câmpulung sau Muscelul, este un club românesc de fotbal din Câmpulung, județul Argeș, care evoluează în prezent în Liga a IV-a Argeș, al patrulea eșalon al sistemului de ligi ale fotbalului românesc.


Înființat în 1947 sub numele de Muscelul Câmpulung, clubul a cunoscut gloria sub denumirea de ARO Câmpulung jucând constant la nivelul ligii a doua sau a treia, fiind finanțat de producătorul de automobile cu același nume. De-a lungul timpului la echipa musceleană au evoluat și slătinenii , Cici Butaru, Jean Gorgonaru și Sandu Din.  Prăbușirea producătorului de mașini de teren a afectat serios echipa care a dat faliment la sfârșitul sezonului 2003–04.


În sezonul 1994-1995,  a reușit pentru prima oară promovarea în eșalonul secund al fotbalului românesc sub denumirea de ARO Câmpulung. Cu o bancă tehnică de invidiat, Nicolae Dobrin – director tehnic, Ion Oblemenco – antrenor principal și Nicolae Tănăsescu – antrenor secund, pe 25 iunie 1995, pe stadionul ASTRA din Ploiești, echipa noastră învinge cu scorul de 1-0 formația ICIM Brașov prin golul marcat de Sergiu Coman în minutul 58. Iată formula de echipa din partida respectivă

ARO Câmpulung :  Heroiu – Jitaru, Gorgonaru, Dumitrescu, Durdun – Ioniță, S. Din (I. Bădescu), Eftimie, Cl. Mutu – Butaru (Procorodie), S. Coman


În vara lui 2019, clubul a fost reînființat, de data aceasta ca Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung, fostul internațional român Gheorghe Mihali a fost numit antrenor. Cu toate acestea, sezonul 2019–20 a fost suspendat în martie 2020, din cauza pandemiei de COVID-19 din România, Muscelul terminând pe locul trei.

 

În lotul actual se află jucători cu experiență, cum ar fi : Florin Costea, Andrei Nilă, George Neagu, Andrei David, șamd.  În 2022, clubul a fost redenumit, de data aceasta, ARO Muscelul Câmpulung și este susținut de un om de afaceri în parteneriat cu primăria Câmpulung.


 Indiferent de rezultatul din ultima etapă, ARO, este noua campioana a județului Argeș.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu