Oltul Curtișoara , între subestimarea adversarului și absența lui Andronache ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Oltul Curtișoara , între subestimarea adversarului și absența lui Andronache !

 


Psihologii spun că, a subestima înseamnă a subaprecia, a subevalua, a atribui unei ființe, unui lucru, unei împrejurări, o valoare mai mică decât cea reală. În cazul nostru era cât se poate de firesc să consideri echipă lui Dan Ignat  favorită, ținând cont că trei zile mai devreme adversarul pierduse cu un scor neverosimil. Într-un joc colectiv este aproape imposibil de gestionată această stare.  Personal, recunosc că mă mă regăseam printre cei care considerau echipa din Curtișoara câștigătoare.

 

Oltul Curtișoara s-a aflat la cârma jocului, a avut posesie, parcă și tribuna îi era favorabilă, numai că finalizarea, cea care contează pe tabelă,  a lăsat de dorit. Majoritatea acțiunilor se purtau pe flancuri, mai ales înainte de accidentarea lui Zamfir.  La primire în zona centrală , nimeni. În astfel de situații s-a văzut lipsa din centrul atacului a golgheterului Andronache, omul care , măcar teoretic, ar fi putut valorifica cel puțin o minge aruncată la bătaie în suprafața de pedeapsă a adversarului. 


Cam așa s-au derulat lucrurile în primele 40 de minute ale  jocului în finala disputată pe cel mai mare stadion al județului.  Chiar și în astfel de condiții la mijlocul primei reprize, Jianu ( unul dintre cei mai activi jucători de la Curtișoara, alături de Nichita și Stancu ) trimite balonul în bară dejucând pasul la ofsaid al celor de la Titulescu. Dacă ar fi marcat poate alta ar fi fost soarta jocului. Când toată lumea se pregătea de pauză, fundașul stânga Stancu, greșește ,mingea ajunge la Coman care îl  învinge pe Perșinaru.

 

 

 În repriza secundă, Tudor egalează cu o lovitură de cap la centrarea aceluiași Jianu și pe margine  se aud voci care ne anunțau că o să vedem în scurt timp alte două goluri în poarta lui Fărcășanu. Spre lauda lor , jucătorii din Titulescu au  acceptat dominarea celor de la Curtișoara, care devenea odată cu trecerea timpului din ce în ce mai haotică și își încearcă  norocul pe contraatac, mărturie stă și faptul că cea mai mare ocazie a aparținut tot jucătorilor lui Florin Olteanu prin Baboi, care lobează balonul peste portarul advers mingea se scurge milimetric pe lângă poarta goală. Aici se cuvine a fi remarcat și aportul fraților Marius și Alin  Burcea, inepuizabili la recuperare și jocul perfect al tripletei Baboi – Comănescu- Coman,  care au făcut diferența pe tabelă printr-un gol marcat de Pandelică din două încercări ( prima încercare a fost în bară ) cu cinci minute înainte de  timpul regulamentar.

 

 

Cam asta ar fi , pe scurt, istoria finalei de ieri încheiată cu 2-1 în favoare echipei IRIS Titulescu.

Arbitraj fără probleme al  centralului Doru Zamfir . La finalul jocului mijlocașul Ovidiu Comănescu ( IRIS Titulescu ) a fost declarat cel mai bun jucător al finalei.

 

Oltul Curtișoara : Persinaru - Bajan, Ungureanu,Preda,Stancu - Neagoe,Croitoresei,Tudor, Nichita -  Jianu, Zamfir. Antrenor Dan Ignat. Au mai intrat : Selariu, Motroc,

 

IRIS Titulescu : Fărcășanu - Pandelica, Burcea, Musa, M.Burcea -  Belu, Cosmin Baboi, Comanescu, Balan - Coman, Serban. Antrenor Florin Olteanu. Au mai intrat : Micu, G. Baboi

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu