Remember. Stelian Badea şi Viorel Năstase la Viitorul Scorniceşti - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Remember. Stelian Badea şi Viorel Năstase la Viitorul Scorniceşti



In divizia B, un aport deosebit în obţinerea promovării l-a avut mijlocaşul Stelian Badea. Adus de Mitică Dragomir de  la Dinamo Bucureşti,  via  Voinţa Bucureşti,  Badea a fost titular incontestabil cât a jucat la Scorniceşti. Prezenţa  în toate cele 34 de etape de divizie secundă, i-au adus convocarea la echipa naţională de tineret. 

Coleg de generaţie cu, Geolgău, Solomon, Terheşi şamd,  a  participat cu  naţionala antrenată de Cornel Drăguşin  la turneul  din Franţa de  la Toulon din 1980.

Am fost adus la Scorniceşti, de  Dumitru Dragomir şi Lucian Gamsievici în vara anului 1978.  Cei doi veneau frecvent la Bucureşti după jucători,  vroiau să  facă o echipă care să facă faţă în B. Se organizau fel de fel de competiţii la care participau în general jucători tineri, eu  am fost urmărit la „Cupa Bucureştiului”  am jucat la Voinţa,  care era  un fel de satelit al echipei Dinamo. La câteva zile,  Dumitru Dragomir a  venit special să mă ia la Scorniceşti. M-am urcat într-o maşină negră, pe bancheta din  spate mai era  şi  Viorel Năstase  de la Steaua  pe care Dragomir dorea  să-l legitimeze la Viitorul” povesteşte Stelian Badea.

  Stelian Badea, Petre Petre si Aurel Mincu
Am ajuns la Scorniceşti, echipa era deja plecată în cantonament,  ne-a prezentat  lui   Lică Bărbulescu „Vrei să joci la noi”  m-a întrebat nea Lică  „Da , cum să nu” am  răspuns fără ezitare ” Bun,  asta vroiam să aud”  şi asta a fost toată discuţia.  Am fost printre ultimii sosiţi la echipă, cam în aceiaşi perioadă a venit şi Aurel Mincu.  Despre  Năstase, nu ştiu prea multe,  n-a jucat pentru Viitorul, nu au reuşit să-l transfere, nu ştiu din ce motiv. După un anumit timp a plecat”  completează fostul mijlocaş.

Marea speranţă a stelei, Viorel Năstase  fusese  exclus pe viaţă din toate  activităţile sportive din cauza gravelor abateri de la disciplină în ianuarie 1978, Scorniceştiul spera să  fie salvarea lui . Până la urmă, clubul bucureştean a   renunţat  la  decizie, dar imaginea lui Năstase se deteriorase definitiv. 
 In aceiaşi perioadă pe la Scorniceşti a fost, tot pentru o perioadă scurtă şi Alexandru Boc.  Nici el nu a fost legitimat la echipa din Scorniceşti.

Stelian  Badea s-a născut la 29 iulie 1958  în comuna Bucşani judeţul Giurgiu şi a început fotbalul  la I O R Bucureşti.  Debutează în Divizia A odată cu echipa din Scorniceşti, în 1979. A rămas titular la mijlocul terenului şi în primul an după promovare. Pentru Badea, ca şi pentru alţii, echipa din Scorniceşti a fost o rampă de lansare în carieră. În  august 1980, Halagian îl cere la FC Argeş în locul lui Iovănescu care merge la FC Olt.  La Piteşti,  Badea joacă zece  sezoane, perioadă în care apare în aproximativ 300 de partide pe prima scenă. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu