Să facem cunoştinţă cu noii adversari. Azi, Progresul Spartac Bucuresti. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Să facem cunoştinţă cu noii adversari. Azi, Progresul Spartac Bucuresti.

Căpitanul echipei, Ciprian Stanciu, a fost şi golgeterul sezonului la bleu-albaştri, cu 18 reuşite,
Progresul Spartac este un club de fotbal din Bucureşti, Echipa revendică tradiţia fotbalistică a echipei FC Progresul Bucureşti dar nu şi vreo legătură directă istorică cu ea, sau palmaresul acesteia.

Înfiinţată în 2014, echipa îşi are baza sportivă în sudul Bucureştiului, în şoseaua Giurgiului, unde se află şi stadionul său, fostul stadion Prefabricate, astăzi denumit Progresul Spartac. Echipa bucuresteană este sustinută  de Gabriel Rădulescu, suporter progresist și susţinător financiar

A F C Progresul 1944 Spartac,  a câştigat Liga a IV-a Bucureşti în sezonul 2016–2017 şi s-a calificat pentru barajul de promovare cu Voinţa Crevedia. După ce în turul de la Bucureşti oficialii Federaţiei au declarat forfait în favoarea Voinţei Crevedia deoarece Progresul Spartac nu avea medic la meci, în returul de la Crevedia Progresul Spartac a răsturnat situaţia, câştigând cu 6–2 un meci în care a fost acuzată de blat, şi a obţinut promovarea în Liga a III-a.

În primul sezon de liga a III-a, Progresul Spartac a fost revelaţia seriei a II-a, pe care a dominat-o în mare parte din campionat, fiind în luptă cu  Farul Constanţa, pe care o învinsese chiar cu 7–0, dar care a depăşit-o pe finalul campionatului, când Progresul Spartac a fost învinsă în deplasarea de la Înainte Modelu.

Sezonul trecut  a fost însă compromis de la început de seria de înfrângeri din primele etape. Deşi în retur a obţinut rezultate mai bune decât FC Rapid Bucureşti (echipă care a câştigat detaşat seria), şi i-a şi produs acestei echipe singura înfrângere din acel sezon, Progresul Spartac a reuşit în cele din urmă să se claseze doar pe locul 3.
Mai jos va prezentam echipa Progresul din ultima etapa a sezonului trecut , 1-0 in deplasare cu Agricola Borcea. Victoria la limita i-a asigurat un loc pe podium la finalul campionatului
Au evoluat pentru Progresul: Raduta – Leafu, Lolescu, Parfeon – Vlad, Geana (87 Ditu), Stanciu, A. Grigore (65 Lixandru) – Curt (70 Dorobantu), Donca (82 Boiangiu) – Tudorache. Antrenor Andrei Eremia.

In iulie , Progresul a fost învinsă cu 3-1 de Turris Turnu Măgurele şi cu 3-0 , de F C Arges, la Pitesti . Ambele partide au fost amicale.

Iata formatiile trimise in teren

Progresul :Răduţă – Leafu, Lolescu, Vlad, Grigore - Parfeon, Șandru, Donca, Stanciu - Ispas , Cadolar . Antrenor Andrei Eremia. 

Au mai intrat : Lixandru, Geană, Radu, Precup, David, Dorobanţu.

Progresul : Raduta- Parfeon, Acasandrei, Leafu- Vlad, Stanciu, Geana, Șandru ,Tudorache -  Ispas, Curt. 

Au mai intrat: Grigore, Lolescu, Lixandru, Donca, Boiangiu, E. Radu, Precup, Iordan, Jipa, Stroe.

Progresistii au revenit de curând  în țara după cantonamentul de la Bolu. In cadrul perioadei de pregătire, ei au sustinut trei meciuri de pregatire – despre care am relatat si pe site – incheiate cu urmatoarele rezultate: 1-0 cu Erokspor, 0-3 cu Tuzlaspor si 0-0 cu Derincespor.
Sambata, 17 august, bleu-albastrii au programat un ultim amical, cu viitoarea colega de serie FCM Alexandria. Pe 24 august se va disputa primul meci oficial al sezonului, in deplasare la Brasov, cu SR, echipa suporterilor „stegari”.

Pentru sezonul 2019-2020, Progresul Spartac şi-a propus să continue pe linia promovării jucătorilor tineri, iar în plan sportiv obiectivele sunt un parcurs cât mai lung în Cupa României şi promovarea în al doilea eşalon fotbalistic naţional.

 Sursa : https://progresulspartac.com/ Wikipedia, Prosport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu