37 de ani de la victoria lui F C Olt in faţa Stelei. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

37 de ani de la victoria lui F C Olt in faţa Stelei.


La o analiză sumară, fotbalul din Olt pare că   nu au contribuit cu nimic la istoria fotbalului românesc. Şi totuşi, pentru iubitorii fotbalului din aceasta zonă sunt câteva rezultate care rămân in memoria fiecăruia.

In ultima zi de aprilie se vor împlini 37 de ani de la victoria lui F C Olt în fața echipei bucureștene, Steaua. Cu peste 10 000 de spectatori în tribunele stadionului 1 Mai din Slatina, echipa locală câştigă cu scorul de 2-1, după ce la un moment dat conducea cu 2-0, echipa lui Constantin Cernaianu.

Steaua  venea la Slatina după un rezultat de egalitate în faţa lui Dinamo Bucureşti. FC Olt - Steaua a  fost meciul în care tripleta din atacul oltean  : M. Popescu – Iamandi – Piţurca , a funcţionat perfect, a hărţuit tot meciul apărarea formată din : Anghelini, Belodedici, Fl. Marin, Eduard, reuşind de două ori să o şi depăşească. Era perioada când formaţia olteană nu devenise satelitul bucureştenilor.

Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren a fost slătineanul Marian Popescu ( foto ), jucător adus la F C Olt de Florin Halagian în toamna lui 1982 . Odată cu retragerea în apărare a experimentatului Prepeliţă, Marian Popescu are şansa să joace în atac alături de doi dintre cei mai buni jucători care au trecut pe la Scorniceşti, Iamandi şi Piţurcă.

În amintirea acelor vremuri vă prezentăm ambele echipe, în partida câştigată pe „1 Mai” în faţa stelei cu scorul de 2-1 prin golurile marcate de M. Popescu şi Iamandi.

FC Olt: Ariciu ( min. 38 Anghel ) – Prepeliţă, Bumbescu, Căţoi,  Despa – Bărbulescu ( min. 62 Chivescu ),  Balaur, Eftimie - M. Popescu, Iamandi, Piţurcă.

Steaua: Iordache -  Anghelini, Belodedici, Fl. Marin, Eduard – Stoica, Minea, Iovan, Balint ( min 75 Fodor ) – Turcu ( min. 60 Şt. Popa ), Cîmpeanu II.

Cei mai buni jucători de pe teren , în opinia lui Marius Popescu, trimisului ziarului „Sportul” au fost,  Piţurcă şi Marian Popescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu