La multi ani fostului antrenor al echipei Viitorul Scorniceşti, Take Macri ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

La multi ani fostului antrenor al echipei Viitorul Scorniceşti, Take Macri !

Take Macri, cel mai bătrân rapidist, împlinește azi 89 de ani: „Beau un vin cu cașcaval în Paris" » E singurul care mai trăiește din echipa din anii '50.


Dumitru Tache Macri s-a născut la 28 aprilie 1931. A început fotbalul la Flacăra Roşie în 1947, după  doi ani se transferă  la Rapid  echipă pentru care a purtat banderola de căpitan timp 15 sezoane.  A evoluat de zece ori în naţională. Activitatea de antrenor este cu mult sub cea de jucător. A pregătit echipa de tineret a Rapidului  (1964-1966) a urmat C.F.R. Timşoara, Rapid seniori. 

După 1977 se ocupă  de  Viitorul Scorniceşti  pe care o promovează  în divizia B  după un de zile. După meciul de pomină cu Electrodul este înlocuit cu Dumitru Anescu. La  FC Olt  mai  are două mandate, mai scurte de data asta, returul 1979 – 1980 şi prima parte a campionatului 1984 – 1985 când îi i-a locul lui Ion Voica

Take Macri face azi 89 de ani. E ultimul rapidist ce trăiește din echipa anilor '50. „10-1 pentru Sfântul Petru!", cum îi place să facă haz de necaz.

GSP.ro l-a sunat pe fostul fundaș, care este cunoscut și drept primul român nominalizat la Balonul de Aur.„Uite, stau acasă. Beau un pahar de vin cu cașcaval. Nu ies afară, habar nu am cum mai e pe afară, n-am mai ieșit de săptămâni întregi", a spus Take Macri, stabilit la Paris. 

Fost căpitan al giuleștenilor, acesta a bifat 221 de partide în Divizia A și a marcat un singur gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu