Zi de sărbătoare pentru locuitorii comunei Colonesti. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Zi de sărbătoare pentru locuitorii comunei Colonesti.


Primăria comunei în colaborare cu  Fundaţia ” Căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”  inaugurează astăzi vineri, 26 iunie Centrul Muzeal Aviator Alexandru Șerbănescu.

Inaugurarea Centului Muzeal din  Coloneşti  reprezintă  un moment important pentru comunitate, pentru administraţia locală, dar si pentru persoanele care și-au adus aportul la realizarea acestui proiect.

In jurul orei 11 00 , a avut loc  " tăierea " panglicii. Au participat: primarul Nicolae Stan, presedintele C.J. Marius Oprescu, Generalul de flotilă Leonard Baraboi si
presedintele fundației, doamna Eleonora Arbănaș.

La ceremonie sunt prezente oficialităţi de la nivelul comunei, de la nivelul județului Olt, numeroşi localnici, dar si alte persoane dornice să vadă spectacolul prilejuit de inaugurarea unui astfel de proiect , unic în  judeţul Olt


Ceremonia a fost însoţită de un adevarat spectacol aerian.  Cei prezenți asista la un survol omagial cu aeronave F - 16, apartinand Bazei Aeriene Borcea.

Căpitanul aviator Alexandru Șerbănescu, s-a născut la 17 mai 1912, în comuna Coloneşti, a fost un as al aviației de vânătoare române în timpul celui de al Doilea Război Mondial. A  murit la 18 august 1944, în localitatea Viperești, Buzău. A fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul militar  Ghencea în data de 22 august 1944.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu