Mitică Moșteanu, noul antrenor al echipei A C S Viitorul Știința Drăgănești. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Mitică Moșteanu, noul antrenor al echipei A C S Viitorul Știința Drăgănești.




ACS Viitorul Știința Drăgănești va avea începând de astăzi un nou antrenor. Este vorba despre Dumitru Moșteanu, fostul antrenor al echipei Unirea Radomirești. Pentru fotbalul din Drăgănești este fără îndoială un câștig, Moșteanu este unul dintre cei mai experimentați antrenori din campionatul județean, toate echipele pe care le-a antrenat, s-au luptat pentru partea superioară a clasamentului. Alegerea edilului localității Drăgănești Marian Tudorică, nu este întâmplătoare, Dumitru Moșteanu este originar din Drăgănești și are  o carte de vizită impresionantă ca fotbalist, cel puțin pentru acest nivel.

 

Are și o școală de fotbal în Drăgănești  cu rezultate foarte bune. În vară zece copii talentați  de la școala lui Moșteanu ( AS  MCA Drăgănești-Olt ) au fost transferați, la categoria lor de vârstă, la alte cluburi. Iată câteva nume despre care , cu siguranță  se va mai auzi : Claudiu  Moșteanu, Marius Viespe la CS Mioveni, Dario Țuinea, Vali Constantin la CSU Craiova și Alin Enache, Ștefan Stuparu, Mihai Sanda,Niolas Zidaru Iustin Manea, la grupa lui Iulian Mitrache la Slatina

 

Pentru cei tineri, iată o scurtă prezentare a fotbalistului Moșteanu.

Debutează la fotbal în 1988 la grupa de copii a celui care a fost cel mai mare descoperitor de talente din zonă, Ene Sandu iar doi  ani mai târziu pleacă la Electroputere Craiova. Dumitru Moşteanu a fost un jucător important pentru F C Caracal în anii 2000. A fost adus la Caracal de Laurenţiu Urîtu în sezonul 2001 -2002 de la Roşiori de Vede ,când echipa era în campionatul judeţean.

 În vara anului 2002 , Moşteanu a contribuit la revenirea fotbalului caracalean în eşalonul trei prin victoria în faţa echipei Rarora Mateeşti cu 3-0 prin hatrick-ul lui Rebiga. Dupa  4 sezoane se transferă la Alro Slatina iar  din ediţia 2008-2009 joacă la Dacia Mioveni.

 

Datorită talentului său, în vara anului 2004 este oprit în lotul echipei caracalene în noul proiect rezultat  în urma fuziunii cu Extensiv Craiova. Debutează în divizia B la 25 august 2004 în partida . FC Caracal - Inter Piteşti 2-2.

 

Iată ce ne-a declarat noul antrenor al echipei din Drăgănești.

 

”Momentan vrem să formăm un grup unit de jucători, seriozitatea și disciplina sunt principalele condiții pentru a obține rezultate. În iarnă, poate mai aducem și câțiva jucători pentru a ne îndeplini obiectivul, locurile 1-4 iar la anul vrem să tragem la promovare. Avem sprijinul domnului primar Marian Tudorică, avem suporterii alături de noi, vrem să ducem fotbalul din Drăgănești în Liga 3. În anii 80, fotbalul din Drăgănești era o prezență constantă în eșalonul trei  al fotbalului românesc ”

 

Noul antrenor va debuta pe banca echipei din Drăgășani în fața propriilor suporteri, sâmbătă  16 septembrie cu Oltețul Osica.

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu