Lupii Profa produce surpriza și câștigă Cupa României - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Lupii Profa produce surpriza și câștigă Cupa României

 




Stadionul 1 Mai din Slatina a găzduit ultimul act al Cupei României. A fost o atmosferă frumoasă pe o arenă  încărcată  de istorie, în tribunele căreia au luat loc aproximativ  1000 de spectatori, majoritatea  din Stoicănești și Profa.


Înainte de startul partidei, Recolta Stoicănești era favorită. Considerată specialista cupei cu 2 trofee câștigate și cu două finale pierdute în ultimii ani, echipa lui Holtea și Vezeanu era văzută câștigătoarea trofeului. De partea cealaltă, Lupii Profa, fără îndoială, cea mai bună echipă din liga 5 și cu o victorie surprinzătoare asupra deținătoarei trofeului, era îndreptățită să spere la câștigarea cupei. Ultima echipă de liga a V a, care a câștigat trofeul a fost , CSM Slatina  în 2018.

 

Meciul debutează promițător. La cinci minute de la startul jocului, Recolta Stoicănești încearcă poarta prin Prioteasa. In replică, Lupii, considerați, echipa gazdă, se avântă spre poarta lui Vintilă cu Matei în mare vervă dar ratează finalizarea. Faza respectivă, adevărată lecție de contraatac avea să prefațeze ce va urma. Recolta Stoicănești, vrând să-și respecte statutul de favorită împinge jocul spre terenul advers dar lasă spații în apărare. Mană cerească pentru cei cei mai rapizi  jucători de pe teren, Matei, Coman și Gheorghișor.

 

Dealtfel, cu mici excepții, restul partide se va juca avându-i pe cei trei în prim-plan. În repriza secundă se marchează unicul gol al partidei. Imediat după reluare, inevitabilul se produce și Profa deschide scorul prin Matei care  dejoacă pasul la ofsaid al apărătorilor din Stoicănești și lobează balonul peste Vintilă.

 

In minutul 70, are loc cea mai spectaculoasă fază.  Gheorghișor, pleacă din propria jumătate de teren, driblează tot, inclusiv pe Vintilă dar îl ia la țintă pe Stănilă care aștepta pe linia porții. Recolta Stoicănești poate trimite meciul în prelungiri dar Ionuț Holtea ratează o lovitură de pedeapsă, tot de ol obținută. A fost ultima fază importantă a finalei. Lupii Profa intră în posesia trofeului și va reprezenta județul la faza națională a competiției. Cristian Matei a fost desemnat de către organizatori, omul finalei.


S-au mai evidențiat de la Profa și neobositul, Iulian Vladu și Dragoș Furtună. De la Stoicănești, poate un plus față de colegi pentru Holtea, Prioteasa, Năuiu, dar sub posibiltăți  și portarul Vintilă căruia nu i se poate reproșa golul primit.

 

Lupii Profa : Pârvu - Gheorghisor, Fieraru, Mitrache, Coman, Badea, Oprea, Furtună, Vladu, Matei, Burcea. Au mai jucat : Mihai Popescu și Marco Popa

Recolta Stoicănești : Vintilă - Vezeanu, Cioinac, Dumbravă, Năuiu, Sârbu, Holtea, Preoteasa, Preda, Dicu, Tiugan. Au mai jucat : Stănilă, Dumitrescu, Mihai Păun

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu