Nicolae Titulescu, noua capitală a fotbalului județean ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Nicolae Titulescu, noua capitală a fotbalului județean !

 

Sărbătoare în comuna  Nicolae Titulescu. Echipa locală de fotbal, I R I S, a fost premiată de A J F Olt pentru cel mai bun rezultat din istoria clubului, cucerirea titlului de Campioană Județeană

 


Pentru că va reprezenta județul Olt la barajul de promovare, este recomandat să oferim celor interesați câteva date biografice despre comunitate și despre istoria fotbalului din această zonă. Noua campioană a județului Olt  vine dintr-o comună cu aproximativ 1 300  de locuitori și este  situată la 45 de kilometri de Slatina. Casa Memorială „Nicolae Titulescu“ este de departe bijuteria acestei așezări.  Din 2004  localitatea este  administrată de Florin Gheorghe Tiutiu. În ultimele două decenii,  la Nicolae Titulescu au fost implementate proiecte necesare unui trai mai bun, iar acum, oamenii privesc cu  încredere că toate nevoile vor fi rezolvate, având la conducerea comunei un primar  de-al locului, cu experiență, care nu doar promite în campanie, chiar face. 

 

Stadionul local, mândria localnicilor



În articolul de față ne vom referi la echipa de fotbal, care este tot creația primarului,  precum și la baza sportivă pe care , IRIS, își desfășoară meciurile în organizare proprie. Unul dintre  proiectele edilului Gheorghe Florin Tiutiu s-a finalizat acum doi ani și este considerat  unul dintre cele mai moderne stadioane  din judeţul Olt. Arena Olteană va  prezentat la timpul respectiv imagini  în premieră  cu investiția care a devenit o emblemă pentru sportul din județ

Stadionul este dotat cu o tribună acoperită cu 500 de locuri, iar sub tribună, vestiare moderne, apă curentă, totul în culorile galben – verde. Suprafața de joc, arată impecabil  şi are  instalată  un sistem de drenaj subteran. Poate găzdui, fără probleme, meciuri de liga a III a și chiar a II a.  

 




 Cine este IRIS Titulescu


Revenind la fotbal, trebuie să spunem că actuala echipă de fotbal evoluează în forma actuală de organizare, din  anul 2021. Fotbalul, la Nicolae Titulescu se joacă, asemeni  celorlalte zone, încă de acum 40 de ani, dar fără rezultate deosebite.  A apărut mai întâi în anii 80, ca Viitorul Nicolae Titulescu, În 2005, apare pentru prima dată numele actualului sponsor, IRIS și echipa se va numi, IRIS- Viitorul Nicolae Titulescu, pentru ca în vara anului 2015 să fuzioneze cu vecinii de la Vedea Văleni, rezultând, Vedea Văleni-Nicolae Titulescu. Aici se înregistrează și primul succes, accederea în finala Cupei României , ediția 2016, finală pierdută însă în fața echipei CSS Slatina


După un an de pauza impusă de pandemie, fuziunea cu Văleni cade și echipa din Titulescu  pleacă la drum în actuala formă cu sponsorul IRIS susținător necondiționat. În scurt timp, apare și primul rezultat, practic, primul mare succes al echipei, câștigarea Cupei României - 2023. Ambițioasa echipă de la Nicolae Titulescu a produs însă surpriza pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, la capătul unui meci foarte bun învingând în finală principala favorită, Oltul Curtișoara.

 


Campioană cu 4 etape înainte de final

 

Rezultatele nu au întârziat să apară, echipa de fotbal Iris Titulescu este noua campioană a județului Olt. După ce anul trecut a câștigat cupa României, la nivelul județului Olt, acum Iris Titulescu câștigă, cu patru etape înainte de final, campionatul județean. Beneficiind de cel mai modern stadion și cu trofeul Cupa României în vitrina clubului, se declanșează cea mai spectaculoasă campanie de transferări. 

Au fost aduși jucători cu experiență pentru a îndeplini obiectivul trasat de conducere.  Câștigarea titlului de Campioană Județeană, participarea la barajul de promovare în liga 3 și câștigarea Cupei României. Primul obiectiv a fost îndeplinit cu ușurință ajutată și de retragerea principalului contracandidat, ACS Caracal. Urmează, Cupa României unde echipa lui Florin Olteanu este calificată în semifinalele competiției, după care, poate cel mai important obiectiv, barajul de promovare in eșalonul trei al fotbalului românesc. 



Festivitatea de premiere a avut loc după disputarea meciului de etapă, în compania, echipei Victoria Dăneasa, Iris Titulescu a primit trofeul și medaliile de campioană de la George Constantinescu, președintele A.J.F. Olt.  Primarului Florin Tiutiu a primit o Diplomă de Merit, pentru contribuția adusă la dezvoltarea fotbalului în județul Olt.

La această frumoasă manifestare, alături de primarul Florin Tiutiu, au fost prezenți Ionuț Ivan – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Nicolae Stan – primarul comunei Colonești, Dan Dobre – primarul comunei Ghimpețeni, Ion Sorin Toma – primarul comunei Movileni, Constantin Ciobanu – președintele GAL Vedea-Găvanu-Burdea.



Iată lotul de jucători folosit de antrenorul Olteanu în sezonul 2023-2024. Dumitru Daniel Zaharia  Cosmin Baboi, Ionuț Belu, Nicolae Butoi, Marian Cătălin Burcea, Ovidiu Nicușor Comănescu (căpitan), Paul Mușa, Alexandru Fărcășanu, George Marius Dascălu, Sorin Ioncea, Marian Mincă, Silviu Mădălin Pâslaru, Laurențiu Paraschiv, Nicolae Tâlpeanu, Marian Tuică, Andrei Vătui, Laurențiu Ana, Alin Andronache, 

Au mai evoluat, în tur:  Ionuț Amza, Gabriel Baboi, Vasile Cosmin Iancu, Marin Georgel Șerban și Ionuț Florentin Enache. Antrenor Valentin Olteanu.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu