Planul de revigorare a fotbalului din Drăgănești, a început cu un loc 2 ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Planul de revigorare a fotbalului din Drăgănești, a început cu un loc 2 !

 



 Liga a IV a s-a încheiat comentariile continuă. După ce v-am prezentat, câștigătoarea competiției, IRIS Titulescu se cuvine să facem o scurtă analiză și a celorlalte echipe care prin evoluția lor a revigorat liga a IV a. Una dintre meritoasele echipe ale primului eșalon  județean este fără îndoială, Știința Drăgănești care a reușit să termine competiția pe locul secund. Este cel mai bun rezultat al fotbalului din zonă, din ultimii ani. Autoritățile locale, în frunte cu primarul Marian Tudorică au întocmit un  planul de revigorare al fotbalului din Drăgănești, care  este împărțit pe mai multe proiecte. În materialul de față o să le remarcăm pe cele mai vizibile.

 

 

În ultimii ani, stadionul ”Sandu Ene” din localitate,  a suferit lucrări de modernizare. Astăzi, arena din Drăgănești dispune de una dintre cele mai bune suprafețe de joc din județ. O altă realizare , la fel de importantă, o reprezintă numirea la echipă a lui Dumitru Moșteanu, localnic,  fost fotbalist de performanță cu rezultate deosebite în eșalonul secund la echipe cunoscute precum : Dacia Mioveni, F C Caracal, șamd.

 

Robert Zorzoliu și Alin Enache, nume despre care vom mai auzi.

 

 

Rezultatele obținute de echipa mare și interesul pentru fotbal al autorităților locale, au determinat, tinerii, copii din localitate să facă sport. Fotbalul local are grupe de copii înscrise în competițiile organizate de AJF, U 13, U 11, AMCA Drăgănești, unde au înregistrat rezultate bune. Acestora li se mai adaugă și cei împrumutați la echipe care concurează la alte categorii de vârstă.

 


 

”Sunt foarte mulțumit de locul obținut anul acesta, chiar dacă locul doi nu se premiază. Acest rezultat, foarte bun, după părerea mea, nu putea fi obținut fără sprijinul total și necondiționat al primarului Marian Tudorică,  fără implicarea jucătorilor și nu în ultimul rând, al suporterilor. Lumea a revenit la stadion în număr cât mai mare,  atrași și de condițiile oferite. La fiecare meci jucat acasă avem în tribune cel puțin 400 de spectatori, iar în deplasare, spre surprinderea gazdelor, mergem însoțiți de galerie. 


La sectorul juvenil, ne mândrim cu un loc trei pe țară (copiii de clasa a VIII a ). Tot la copii trebuie să amintim că în lotul pregătit de Iulian Mitrache, CSM Slatina U15.  avem 5 copii împrumutați. Recent, s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului Naţional. După ce săptămâna trecută au învins cu 3-2 Școala de Fotbal „Gică Popescu”, duminică, 2 iunie, pe teren propriu, după ce s-au impus cu 3-0 contra celor de la Young Steaua Alexandria pregătită de fostul fotbalist Vali Badea. 


Golurile au fost marcate de jucătorii noștri, Robert Zorzoliu, care a reuşit „dubla” şi Alin Enache. Ceilalți trei sunt : Iustin Manea, Nicolas Zidaru, și Ștefan Stuparu, toți născuți în 2009 ” ne-a declarat Dumitru Moșteanu.

 

 

Linia de clasament a echipei Viitorul Știința Drăgănești ediția 2023-2024

 

2  Stiinta Drăgănești Olt                26   18   3   5    83 -32    57

 

Golgheteri 2023-2024.

Tur : Sergiu Ricman 5, Cornel Craiu 5, L. Roman 5, Andrei Rodeanu 2, Bogdan Cebuc 2, Ștefan Nacu 2, Daniel Bogdanovici, Daniel Marin, Alex Maican, Cristian Păsălan, (3-0 m.v. cu Oltețul), Papa, Olteanu, Achim, Iulian Moșteanu, Ovidiu Surugiu

 

Retur : L. Roman 10, Sergiu  Ricman 8, Voicu 5, Tița 4, Macafei 4, Cebuc 3, G. Simion 3, M. Simion 3, Andronache 2, Bica 2, Craiu 1, Macafei 1, 3-0 m.v., Vatica 1, autogol Pârscoveni,

 

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu