Cum pui un sat de care nu a auzit nimeni pe harta fotbalistică. Studiu de caz – Profa, județul Olt - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Cum pui un sat de care nu a auzit nimeni pe harta fotbalistică. Studiu de caz – Profa, județul Olt

 



Echipa de fotbal Lupii Profa a reușit să scoată la suprafață un sat despre care , în afară de localnici, nimeni nu s-ar fi încumetat să-l identifice pe hartă. Satul Profa aparține comunei Spineni. În comuna Spineni a funcționat o lungă perioadă de timp Spitalul Spineni. Pe vremuri, spitalul respectiv avea cea mai bună secție de ortopedie, aici venea și se trata celebrul Nicolae Dobrin.  Prin Decretul nr. 153/1971 s-a atribuit directorului spitalului Paul I. Tomescu, medic specialist, medalia Meritul Sanitar.

 

Revenind la echipa de fotbal, surpriza Cupei României ediția 2024-2025,  totul a început în toamna anului 2021 când Gigi Mitrache  un om de afaceri din zonă a pus bazele unei echipe de fotbal. Acesta nu s-a rezumat numai la înscrierea unui grup de jucători în ultimul eșalon județean, lucru pe care poate să-l facă oricine  și a demarat construcția , de la zero, a unui stadion modern cu o tribună modernă din beton care asigură un confort celor prezenți. 



A fost pentru prima dată când în comunitatea respectivă s-a jucat fotbal organizat. Populația din zonă l-a răsplătit pe măsura. La fiecare meci, tribuna stadionului este plină de spectatori, entuziaști care își încurajează echipa

 


Numai trecem în revistă toate succesele pentru că se știu deja, două aspecte trebuie subliniate. Primul este că, Lupii Profa apare în ziarele centrale de sport alături de echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Al doilea, dorința de victorie a jucătorilor la fiecare competiție la care participă. Uneori este greu, mai ales la acest nivel, să transmiți jucătorilor dorința de izbândă. Până acum, Gigi Mitrache a reușit.


Succes în continuare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu