La mulţi ani,Dumitru Marcu ! Fostul internaţional implineşte 70 de ani - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

La mulţi ani,Dumitru Marcu ! Fostul internaţional implineşte 70 de ani

Reprezentativa Romaniei - 1973
Dumitru Marcu s-a născut la  9 aprilie 1950 în comuna Draghiceni, judeţul Olt . A fost lansat în fotbalul de performanţă de Ion Pîrvulescu la recomandarea arbitrului şi omului de fotbal Gigi Donciu 
Dumitru Marcu si  Virgil Mincioagă au fost liderii generaţiei de excepţie a fotbalului caracalean lansată de Ion Pârvulescu la inceputul anilor 1970. În urma unui meci amical pe care FC Caracal l-a susţinut contra echipei de tineret Steaua Bucureşti, în toamna anului 1970, la recomandarea lui Nicolae Tătaru, Dumitru Marcu este transferat de clubul bucureştean.

Extrema stângă Dumitru Marcu debutează în Divizia A la 29 noiembrie 1970. După un an de zile revine printre olteni la U. Craiova, unde reuşeşte să câştige titlul de campion în ediţia 1973-1974 şi să debuteze în echipa naţională unde a strâns 19 selecţii si a marcat 3 goluri.
Marcu , felicitat de suporteri dupa promovarea in divizia C in vara lui 1970

Supranumit „Motoreta” datorită vitezei sale incredibile, Mitică Marcu a evoluat în redutabilul atac al Campioanei unei Mari Iubiri - Ţarălungă, Oblemenco, Bălan, Marcu. A susţinut aproape trei sute de jocuri în primul eşalon.

A mai jucat la Mecanică Fină Bucuresti şi Gloria Buzău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu