F C Olt Scorniceşti a dat selecţionatei de tineret a României un jucator de bază la C M din Australia. Vi-l mai amintiți pe Marin Matei ? - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

F C Olt Scorniceşti a dat selecţionatei de tineret a României un jucator de bază la C M din Australia. Vi-l mai amintiți pe Marin Matei ?


Pitești - 10 iunie 1981, stanga :  Martinescu, Anghel, Matei, Iamandi, Şoarece, Lică, Iovănescu,Mincu,Leac,Al. Nicolae,Prepeliţă

Matei  a sosit la F C Olt  în returul sezonului 1980 – 1981, când a şi debutat pe prima scena fotbalistică  în partida cu Progresul Bucureşti,  la 28 februarie 1981. 

Nu i-a fost uşor de  la început. Pe postul  de fundaş stânga în perioada respectivă evolua,  Aurel Mincu, jucător cu experienţă, aflat la al treilea sezon la Scorniceşti, aşa că a apărut mai întâi la mijloc, uneori şi in atac alături de mari jucători precum : Şoarece, Petre Petre, Iovănescu, Iamandi, Prepeliţă şamd.

Transferul lui  la Scorniceşti a contat foarte mult, atât pentru el cât şi pentru echipă. Mutarea respectivă, l-a ajutat  să rămână în atenţia selecţionatei de tineret. Un salt la echipa mare a Craiovei era aproape imposibil atunci. Era greu de pătrus în echipa  Craiovei  maxima chiar şi pentru un internaţional de tineret.  

La    nivel de echipă de club, fostul fundaș stânga și-a petrecut marea majoritate a carierei la F C Olt , unde a a reuşit cel mai bun rezultat, din istoria clubului, locul 4 în ediţia 1981 - 1982. Pentru F C Olt, Matei a jucat 120 de  partide si a marcat 2 goluri.

Iată ce îşi aminteşte Marin Matei despre perioada respectivă.

“Eram legitimat la Luceafărul Bucureşti, dar eram jucătorul Universităţii. Intr-o bună zi sunt chemat de Corneliu Stroe preşedintele Universităţii şi îmi  spune că trebuie să mă prezint la Scorniceşti, pentru că voi fi împrumutat acolo. A fost un şoc pentru mine. Să speri că vei juca în marea echipă a Craiovei şi după aia să ţi să spună că pleci la Scorniceşti,  a fost greu de acceptat. Pănă la urmă a fost bine am jucat patru sezoane la F C Olt. Cand a plecat Halagian la Steaua, a insistat să mergem şi noi, eu şi cu Eftimie. Nu am vrut, ne era teama ca ne imprumută nu ştiu pe unde şi am refuzat.  Eu încă mai speram să joc la Craiova. Acum regret că nu m-am  dus”.

Romania- tineret.

Refuzul  plecării la Bucureşti l-a costat scump pe Matei şi  astfel îşi încheie primul mandat  la Scorniceşti . In  1984  a plecă  la Craiova, dar  F C Olt a refuză  să-i  dea  drumul, déjà îi pierduse pe cei care plecasera la Steaua.  A stat suspendat 9 luni, perioadă in care nu a apărut decât la tineret.

La Craiova, ajunge în cele din urmă dar antrenorul de atunci, Mircea Rădulescu nu îi acordă prea multe şanse . Toate la un loc,  îşi pun  amprenta pe relaţia lui cu clubul craiovean şi aventura  la  clubul-mamă se incheie poate nemeritat de  repede pentru Matei. Revine la Scorniceşti un an mai tarziu, în sezonul 1985 – 1986,  dar nu mai  rămâne decît o jumătate de sezon.

“F C Olt nu a vrut sa-mi  dea  transferul. Am venit la Slatina împreuna cu Ion Constantinescu de la Craiova şi ne-am întâlnit la Slatina la Parc Hotel cu Gheorghe Bărbulescu şi cu Emil Bărbulescu, dar degeaba. M-au suspendat aproape tot sezonul 84-85. Am jucat la Universitatea Craiova doar in pregătiri şi la tineret. Am revenit la Scornicesti in iarna anului 1986. Atunci nu te intreba nimeni unde vrei să pleci. Te chema conducerea şi îţi spunea să te prezinţi la nu ştiu ce echipă, nu era ca acum” continuă  Matei.

Meciul de debut .

Etapa 18 / 28 februarie 1981

F C Olt – Progresul 1-1

 Prepeliţă 30 / Apostol 15 ) 

F C Olt : Nedea – Lică ( min 61 Leac ) , Nicolae, Ciocioană, A. Mincu – Matei ( debut A/ F C Olt ) , Şoarece, P. Petre , - I. Petre ( debut A / debut F C Olt  ) ( min 46 Iovănescu ) , Piţurcă, Prepeliţă.

Marin Matei s-a născut la 5 octombrie 1961 în comuna Tâmbureşti judeţul Dolj. A debutat in fotbal in 1976, antrenor  Silviu Stănescu. Campion National cu tineretul Craiovei ( 1979 ) si medaliat cu bronz la C M din Australia (1981) cu Romania. Matei devine titular pe postul de fundaş stânga odată cu venirea pe banca tehnică a lui Florin Halagian.

În prima parte a carierei Matei  s-a descurcat pe două fronturi, club şi echipa naţională de tineret. A fost selecţionat incă de la prima preselecţie de la Bistriţa alături de Rednic, Gabor, Ilie Costel şi Dorel Zamfir, deşi au participat zeci de tineri talentaţi din toată ţara. In toamna anului 1981 a participat la Campionatul Mondial din Australia, unde   România a obţinut medalia de bronz.

Spre  finalul carierei, lucrurile nu s-au mai derulat aşa cum spera el. Victimă  a unor interese între cluburi dar şi din vina lui, a dispărut  din prim-pla relativ repede. La 25 de ani s-a transferat la Minerul Motru. Ultima partidă în  tricoul lui F C Olt a fost la 15 iunie 1986. A  mai jucat la Caracal, Jiul I E LI F Craiova.

Astăzi, Matei locuieşte în satul natal, Tâmbureşti, deşi deţine un apartament în Craiova. Este căsătorit şi are doi copii, fata asistentă medical şi baiatul doctor. Ambii copii sunt stabiliţi  în Austria. Nu stă departe de fotbal, participă deseori la acţiunile Craiovei Maxima-old boys, alături de Săndoi şi alţi foşti colegi



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu