La multi ani Ion Căţoi ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

La multi ani Ion Căţoi !

27 martie 1983 . Stadionul Dinamo. F C Olt salută publicul. Stanga Căţoi, Anghel, M. Popescu, Balaur, Piţurcă, Matei, Bumbescu, Eftimie, Iamandi . Lipsesc din cadru funda;ul dreapta Prepeliţă şi mijlocaşul Bărbulescu

Ion Căţoi,  s-a  născut  la 7 ianuarie   1954  şi a  început fotbalul la piticii Rapidului, coleg de generaţie cu Rîjniţă şi Nae Manea. După un scurt popas  la Autobuzul,  la 20 de ani este remarcat de Angelo Niculescu  care îl ia la Sportul  Studenţesc unde debutează în divizia A.  Din 1981, timp de 4 sezoane  joacă la FC Olt. Pentru echipa din Scorniceşti are 111 apariţii  pe prima scenă şi a marcat 5 goluri.

Un rol impotant în obţinerea locului IV în ediţia 1981 - 1982,  l-a avut şi transferulu lui Ion Căţoi. Venirea  lui  Căţoi la Scorniceşti a însemnat foarte mult pentru F C Olt.  Un adevărat luptător pe teren în sensul bun al cuvântului şi un caracter puternic atât pe gazon cât şi în afara lui. Căţoi  devine  în scurt timp căpitanul echipei şi unul  dintre liderii vestiarului.

Iată  ce declară stâlpul apărării echipei F C Olt din anii 1980.

„Halagian era antrenorul momentului şi cunoştea aproape toţi jucătorii din primul eşalon,  a fost cel care m-a dorit la FC Olt .  Eram la Poiana Braşov în cantonament cu Sportul, tot acolo erau cazaţi şi cei din Scorniceşti. Halagian mi-a spus că are nevoie de mine la echipă, deşi mai aveam câteva propuneri,  partea financiară m-a făcut să  optez  pentru FC Olt”.

La început,  Căţoi  a jucat  la mijlocul terenului alături de Iovănescu şi  Rotaru ori  Şoarece,  după care a fost retras în centrul apărării alături de un alt mare jucător,  Adrian Bumbescu. A mai făcut  cuplu de fundaşi cu, Cervenschi,  Minea şi Mihai Zamfir.


 „Am debutat la Scorniceşti după startul campionatului, în toamna lui 81, cu Vîlcea . Am făcut un meci bun dar  am terminat  cu nasul spart.  La un contact cu un adversar, acesta a vrut să respingă pe spate şi mi-a spart nasul, am strâns din dinţi şi am rămas în teren până la final. După meci, a venit nea Lică şi  m-a pupat aşa plin de sânge cum eram, la impresionat efortul meu. A fost prima dată când l-am văzut pe Lică Bărbulescu, cumnatul lui Ceauşescu.

„După plecarea lui Halagian la Steaua, parcă nu a mai fost aceiaşi atmosferă, dovadă ca echipa nu şi-a mai găsit antrenorul ideal până la sfârşit. Acesta a fost şi motivul pentru care am plecat la Craiova”.

Căţoi, acum observator FRF, a prins un sezon  bun  şi la  U Craiova unde joacă şi în cupele europene. După un an,  revine acasă la  Victoria , perioadă în care s-a realizat şi pe plan personal, a ieşit la pensie cu grad de ofiţer. 



Stânga : Bumbescu, Florin Dumitrescu , State, Niţu, Ionaşcu, Chivescu, Balaur, C. Deliu, Fl. Halagian. Jos: Minea, Căţoi, Gagiu, P. Iordache, Eftimie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu