In timp ce federaţia obligă echipele de eşalon inferior să ţină 2 echipe de juniori, sezonul trecut in liga 2 au evoluat aproape o suta de jucători străini. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

In timp ce federaţia obligă echipele de eşalon inferior să ţină 2 echipe de juniori, sezonul trecut in liga 2 au evoluat aproape o suta de jucători străini.

Chiar dacă  ediția 2019/2020 a Ligii 2 nu s-a desfășurat în întregime, numărul fotbaliștilor străini a fost cel mai mare din eșalonul secund, în ultimul deceniu, 89.
De altfel, de când s-a trecut la serie unică, numărul acestora este într-o continuă creștere: 25 în 2016/17, 58 în 2017/18, 76 în 2018/19 și 89 în 2019/20.
Asta în timp ce echipele mici, cu posibilități financiare limitate, sunt obligate să aibe câte două echipe de juniori. Pentru ce crești jucători dacă aceștia sunt ţinuţi pe margine de fel de fel de jucători aduși de impresari care mai de car mai "pricepuți"
Pentru a se creea un echilibru, F R F trebuie să limiteze numărul de jucători străini în eșaloanele inferioare. Ce motiv ar avea o echipă de mijlocul clasamentului din liga 2, spre exemplu,  să aibă în echipă 5-6 jucători străini. O simplă privire a „nevoii” acestor echipe de acești jucători arată că destui au fost luați la kilogram, pentru alte interese decât întărirea echipelor. 
Exemplul cel mai elocvent în acest sens este clubul bucureștean  Dinamo, ajuns în situația de a se lupta pentru retrogradare în timp ce aproape toate grupele de juniori se bat pentru titlul național la fiecare categorie de vârstă. Au fost rulați zeci de jucători străini, rezultatul : evitarea retrogradării şi atunci într-un context norocos. Dacă ar fi format o echipă din 15 jucători crescuţi in Ştefan Ce Mare, cu siguranţă rezultatul final ar fi fost mai bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu