Cunoşti istoria stadionului Metalurgistul ? - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Cunoşti istoria stadionului Metalurgistul ?

Echipa locala pe stadionul I P A / sezonul 1983 - 1984 
Stadionul “Metalurgistul” a fost construit la începutul anilor 1980  după ce, în 1982, F C Olt şi-a mutat locul de desfăşurare a meciurilor  considerate  pe teren propriu, la Slatina,  pe stadionul 1 Mai.

Necesitatea construirii unui nou  stadion, devenise un lucru  prioritar, Slatina trebuia să găzduiască partidele  echipelor I P A Slatina ( Divizia B ) şi F C Olt Scorniceşti ( Divizia A ).

Inaugurarea stadionului Metalurgistul ( fost I.P.A. ) a avut loc pe 24 aprilie 1983, cu meciul  disputat  între I P A Slatina şi Precizia Săcele, scor 4-0
Iată ce nota ziaru Oltul /  marţi 26 aprilie 1983.
“Meciul de duminică a dat câştig de cauză jucătorilor antrenaţi de Ion Cîrciumarescu. Pentru jucătorii de la I. P. A. meciul a avut un caracter festiv, Ei au susţinut prima partidă  pe frumosul şi cochetul teren amenajat prin muncă patriotică  în apropierea Intreprinderii de prelucrare a aluminiului de către oamenii muncii din unitate”.


De-a lungul anilor, tribunele stadionului din cartierul Steaua  a cunoscut câteva etape de modernizare: dar nu foarte vizibile, gazonul în schimb, deşi a ieşit din circuit de câţ-va ani,  este bine îngrijit şi poate găzdui oricând partide de fotbal. Amplasarea în incinta unităţii respective  l-a  ajutat să supraviețuiască, altfel, ar fi ajuns în paragină sau  ar fi dispărut de mult,

 In anul 2010 s-au montat 600 de scaune de plastic, iar vechile bănci  de rezervă  din tablă,  au fost înlocuite cu unele moderne. Totul, pentru a putea găzdui partidele  de Liga a 2 a ale echipei nou promovate, Alro Slatina.


Stadionul Metalurgistul, rămâne în memoria suporterilor ca fiind locul de desfăşurare al celui mai important eveniment fotbalistic de după revoluție  găzduit de Slatina. Eliminarea lui Sporting Vaslui din  șaisprezecimile  Cupei României Evenimentul a avut loc la 22 septembrie 2010 şi este considerat cel mai important rezultat obținut de fotbalul slătinean după revoluţie.

Astăzi, la 34 de ani de la inaugurare, stadionul a ieşit din circuitul F R F  aici disputându-se  ocazional competiţii organizate de A J F , D J T S. Olt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu