Valentin Radut, golgheterul fotbalului slătinean al anilor 1980 - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Valentin Radut, golgheterul fotbalului slătinean al anilor 1980


Valentin  Răduţ  a fost  golgheterul  fotbalului slătinean în  partea a doua a anilor 80. Nu a fost un jucător spectaculos,  dar s-a lipit de gol de câte ori i s-a oferit ocazia. Timp de şapte ani cât a îmbrăcat tricoul echipelor slătinene, Raduţ  s-a situat mereu printre marcatori.

Valentin Răduţ s-a născut la 20 august 1964 la Slatina unde a şi debutat în fotbal. Primul antrenor  Ion Geolgau.  În   perioada 1981-1985 evoluează la FC Olt , mai intâi la junior şi mai târziu la echipa mare. Debutează în divizia A, în aprilie 1984 în partida cu S C Bacău, când l-a înlocuit pe Mircea State.  Are  6  prezențe pe prima scena fotbalistică.

Datorită talentului său, este invitat la selecţie la U.E.F.A.’83, coleg de generație cu : Săndoi, Mihali, Mujnai, şamd.

Etapa 28 / 15 aprilie 1984 ( meciul de debut )
S C Bacău – F C Olt 2-1
( Penoff 46, Andrieş 54 / Căţoi 76 )
.
F C Olt : Ciurea – Chivescu, Căţoi, Bumbescu, Matei – Kallo, Minea, M. Popescu -  Leţa ( min 44  Firănescu ), Radu II, State ( min 66 Răduţ / debut în Divizia A ).

În returul editiei 1984-1985 debutează la Metalurgistul Slatina, echipă unde avea să devină cel mai bun marcator al fotbalului slătinean. La sfârşitul sezonului 1986-1987, Valentin Răduţ se clasează pe primul loc în seria a II cu 13 goluri marcate devansându-i  pe  mult mai experimentaţii jucători  : Muntean ( A S A  ), craiovenii Ciurea , Firănescu. Repetă succesul 4 ani mai târziu , în ediţia 1990-1991,când  câștiga pentru a doua oară titlul de golgheter al seriei a II a cu 19 goluri.

În cei șapte ani de divizia B, a reușit să marcheze 71 de goluri. Este  până la ora actuală golgheterul fotbalului slătinean. În 1993, la numai 29 de ani , este nevoit să-şi întrerupă activitatea asemeni altor colegi de generație pentru ca fotbalul slătinean a fost abandonat definitiv de cei care trebuiau să-l sustină.

A făcut parte alături de Gică Craioveanu din prima generaţie pe care fotbalul slătinean a pierdut-o, datorită nepăsării. De-a lungul timpului au  urmat generațiile lui Vintilă Popescu, Alin Răceanu,fraţii Ion şi Sandu Din, Petruţ Butaru, mai târziu generaţia lui Gorgonaru, Niculescu, Luţu, Dănciulescu, jucători talentaţi care nu au putut să evolueze în oraşul lor, pentru că nu mai exista nici o echipă de fotbal în eşaloanele superioare, nici măcar în eşalonul trei..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu