Petrolul Potcoava, echipa care l-a lansat în fotbalul mare pe Marian Anghelina. - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Petrolul Potcoava, echipa care l-a lansat în fotbalul mare pe Marian Anghelina.



Golul senzaţional marcat de Anghelina in ultimul minut la Miercurea Ciuc l-a făcut pe jucătorul originar din Potcoava să devină eroul sfârşitului de săptămână.

Puţină lume ştie insă că Marian Anghelina a început fotbalul la Petrolul Potcoava şi nu la Slatina.

Iată ce declară Gigi Ilie, cel care l-a descoperit la Potcoava în urmă cu câţi-va ani

“ În perioada în care am fost președinte, am făcut parte din corpul de  observatori la liga a 4 si a 5 a, pentru a urmării copii  talentaţi. Totdeauna am crezut in copiii fără posibilitati si care sunt talentati

Eu de la Potcoava l-am luat, da a jucat la Petrolul ,el nu are juniorat făcut, fiind elev la scoala de acolo din Potcoava l-au luat la echipa . L-am observat la un meci de liga a 4 a,  asa cum l-am observat şi pe Nicuşor Bancu la un meci de liga a 5 a la Crampoia şi i-am propus la Slatina”.
Cristi Niculescu si Marian Anghelina - Alro 2010

Anul 2020, este fără îndoială un an norocos pentru  fotbalului din Potcoava. După ce echipa a promovat cu şansă în liga 3, jucătorul care şi-a început activitatea în tricoul,  galben – albastru,  a reuşit un transfer la Universitatea Craiova, o mutare  pe care mulţi fotbalişti şi-ar dori-o.

Deşi este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din Olt, Petrolul Potcoava nu a jucat până acum în sistemul divizionar. A evoluat în Campionatul Regional în anii 1950, 1960, în Campionatul Judeţetan. Este echipa care l-a lansat în fotbalul mare pe Marian Anghelina. Acum când jucătorul Universităţii Craiova este pe val, trebuie neapărat reţinut acest amănunt.


Marian Anghelina ( Alro ) , ultimul din dreapta , jos.

Un comentariu:

  1. Va urmaresc din Sibiu evolutia ecchipei ...va doresc mult succes..sunt nascut inFLORU am jucatprin ani1969 -72 junior si 6 meciuri la seniori la POIANA CAMPINA,in div,,B''.la DACIA PITESTI div.C ,dupa care am plecat la sc.militara in Bucuresti ...catre METALUL BUCURESTI dar cdt.ulnu nu m-a lasat sa joc si am abandonat fiind repartizat la SB .nu am mai practicat ..,va doresc sanatate ,si mult succes ..va urmaresc mult drag ...felicitari si succes !!!

    RăspundețiȘtergere