Arbitrajul o meserie extrem de bănoasă . VAR -ul îți repară greșeala ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Arbitrajul o meserie extrem de bănoasă . VAR -ul îți repară greșeala !

 


Arbitrajul a atras dintotdeauna. Așa se explică  faptul că fii foștilor arbitrii, la sugestia părinților sunt împinși spre această meserie extrem de bănoasă. Nici în România ( salariu minim 260 euro / lună )  lucrurile nu stau altfel. Într-un fotbal sărac și fără valoare, Comitetul Executiv al FRF a mărit baremurile arbitrilor, care au asigurați și bani pentru transport, pe lângă sumele pe care le încasează. Arbitrii vor câștiga mai mulți bani în sezonul care va porni în curând. Un „central” primea până acum 5.000 de lei la un meci, o sumă din care trebuia să-și asigure și transportul.


De acum va încasa 6.000 ( 1200 de euro  )  de lei pentru o partidă, plus 700 de lei pentru transport. Un asistent va primi 3.700 de lei, iar rezerva o să aibă 2.000 de lei. Comitetul Executiv a stabilit și baremurile pentru arbitrii din camera VAR. Principalul arbitru video, VAR, va încasa 3.000 de lei. Asistentul său, AVAR, o să aibă 2.000 de lei. Un arbitru poate prinde și 2-3 meciuri pe lună


VAR-ul a venit în sprijinul arbitrilor care le poate îndrepta greșeala. Bineînțeles tot contra cost. Banii nu îi vor plătii cei care greșesc ci cluburile de fotbal, tot mai sărace de la an la an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu