Fotbalul din Radomirești revine într-o formă de organizare nouă ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Fotbalul din Radomirești revine într-o formă de organizare nouă !

 


Unirea Radomirești revine în competiția județeană într-o formă de organizare nouă. Începând cu sezonul 2024-2025, Unirea Radomirești devenită din februarie 2024, A C S Unirea 2024 Radomirești, își va relua activitatea în primul eșalon fotbalistic județean. Încă de la începutul acestui an, autoritățile locale au demarat procedurile pentru schimbarea denumirii din A S  în A C S. Principalele obiectivele ale Asociației sunt : desfășurarea de activități sportive , sub toate formele, la toate nivelurile, seniori, tineret, copii și juniori în competiții interne și internaționale.

 

Din vară ,revenim cu forțe proaspete. Ne propunem să formăm o echipă care să se bată la promovare în liga 3. Deocamdată ne-am schimbat forma de organizare, urmând ca în cel mai scurt timp să luăm legătura cu sportivi care vor să facă performanță. Avem toate condițiile, dispunem de o bază sportivă modernă. Nu accept alt obiectiv, decât lupta pentru câștigarea competiției și participarea la barajul de promovare. Cine dorește să facă performanță poate lua legătura cu oricare membru din Consiliu Director al Asociației” ne-a declarat primarul Nicușor Sîia.

 


Ediția trecută, A S Unirea Radomirești a încheiat competiția pe podium alături de Oltul Curtișoara, și A C S Caracal, echipe care , din motive diferite, nu mai sunt în competiție. Oltul a fost invitată de F R F să participe în Liga 3, iar ACS Caracal s-a desființat.

 

Pașii importanți privind înființarea unei asociații sportive !

 

În primul rând trebuie să știți că înființarea asociațiilor este guvernată de dispozițiile Ordonanței 26/2000 și întreaga procedură  se desfășoară în fața instanței de judecată.

 

Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, al unor colectivităţi sau, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial. Astfel, numărul minim al membrilor într-o asociație este de trei persoane

 

Asociaţia dobândeşte personalitate juridică prin înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul.

 

1.Denumirea asociației

În primul rând este necesar să alegeți denumirea asociației, denumire care trebuie rezervată la Ministerul Justiției. Denumirea va conţine în mod obligatoriu cuvântul «asociaţie».

Denumirea exprimată într-o limbă străină va cuprinde şi traducerea în limba română.

 

2.Act constitutiv și statut

Ulterior, pentru constituirea unei asociații este necesar ca membrii asociației să încheie un Statut și Act constitutiv, unde se va detalia scopul asociației. Acestea trebuie atestate de către un avocat sau autentificate de către un notar public.

 

3. Stabilire sediu asociație

Un alt aspect important este stabilirea sediului asociației,  în acest sens veți încheia un contract privind cedarea folosinței imobilului către asociație, poate să fie un contract de comodat sau un contract de închiriere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu