Titi Pană, un jucător emblematic pentru Viitorul Scorniceşti ! - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Titi Pană, un jucător emblematic pentru Viitorul Scorniceşti !


Unul dintre  cei mai volubili interlocutori dispus să povestească despre aventurile sale ca nimeni altul, este veteranul echipei de suflet a Scorniceştiului, fundaşul Constantin  Pană, aproape trei sezoane titular în centrul apărării.

Titi Pană, aşa cum îi spun prietenii este argeşean. Ca orice copil argesean, a debutat in fotbal la F C Argeş,  cu Leonte Ianovschi. La mijlocul anilor 1970, era greu de pătruns în marea echipă F C Arges, aşa că, Pană se transfera la Dinamo Slatina , după ce mai trecuse pe la Dacia Piteşti şi Chimia Turnu Măgurele. Adevărata consacrare pentru Titi Pană vine odată cu transferul la Scorniceşti. Asta se întâmpla la sfârșitul anului 1977. 

“Eu mi-am rezolvat transferul  la Scorniceşti,  la chef, acasă la Ţăranu  ( n.a. Petre Petre ). În decembrie ’77 sărbătoream sfârşitul de sezon,  sus la pagina 5 a magazinului Oltul. După ce am terminat , Petrică Bobei, Dumnezeu să-l ierte , care juca la Scorniceşti zice Hai să  mergem la Scorniceşti la Petre Petre acasă  că  i-a născut nevasta şi zicea că face cinste” . 
Eram cu, Sandu Bucurescu, Anghel, Bobei şi cu  Petre Petre.  Am petrecut până dimineaţa, spre disperarea vecinilor. La şase dimineaţa auzim bătăi puternice în uşă, Bobei fiind  singurul care mai putea să poarte un dialog cu cineva, când a deschis uşa a înlemnit, era nea Gheorghiţă Bărbulescu, ne pârâse directorul de la IGO,  nu mai ştiu cum îl cheamă, ştiind  că acolo stă Petre Petre,l-a sunat pe nea Gheorghiţă. 


La Viitorul Scorniceşti, Pană face cuplu de fundaşi  cu Lucian Martinescu. Cei doi, jucau de obicei , mai avansat. Martinescu juca extremă stîngă, iar Pană mijlocaş. Antrenorul care i-a retras în centrul apărării a fost Tache Macri. Paradoxal, cei doi s-au considerat slătineni, deși numele celor doi se confundă cu echipa Viitorul Scorniceşti. 

Câştigam binişor la vremea aia. Salariul pe cartea de munca era la 1.700-1.800 de lei,  dar  luam şi 2.500 - 3000, erau bani la vremea respectivă. Eram angajaţi la TCH sau în alte părţi, în funcţie de ce calificare avea fiecare. Omul cu banii  era nea Lucian Gamsievici care  făcea bani din blugi, vopseluri… Era evreu, ştia să facă bani din orice. Dacă  câştigai toate meciurile, puteai să faci şi 10.000 pe lună. Într-un an făceai bani să-ţi iei maşină, iar toţi voiau să vină aici că nu mai aveau nevoie de aprobări, să stea la coadă”.  povesteşte fostul libero C-tin Pană. 


In iarna anului 1980, după un conflict cu cei din conducerea de la Scorniceşti, revine la Slatina la Energia, aşa se numea echipa locală de fotbal, unde contribuie la revenirea fotbalului slătinean în eșalonul secund. Constantin Pană  începe munca de antrenor la Slatina. In 1984 revine la Scorniceşti şi preia Metalul Scorniceşti, echipă ce o promovează in divizia C după numai un an de zile. 

Acum, Costantin Pană se ocupă de juniorii echipei Petrolul Potcoava. Este susţinut în munca sa de Manu Enăcheoaia, primarul localităţii Potcoava, fost junior la echipa din Scorniceşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu