Iunie 2010 - iunie 2022. Momente de neuitat, Șotânga și Odorhei - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

Iunie 2010 - iunie 2022. Momente de neuitat, Șotânga și Odorhei

 




Luna aceasta s-au împlinit 12 ani de la promovarea  echipei Alro Slatina în eșalonul secund.

Suntem în vara anului 2010, promovarea se va juca la Târgoviște în ultima etapa. Şansele sunt de partea gazdelor. Alro trebuie să câştige , un egal ar fi avantajat echipa din Târgovişte. Lumea este încântată de această oportunitate și începe să se apropie de echipa,de jucători, mai ales ca o parte din ei sunt  invitaţi    însoțească echipa în deplasare, gest nemaiîntlnit de pe vremea lui Dinamo Slatina. In oraş toata lumea discută despre partida de la Șotânga  ( localitate aflata lângă Târgoviște ).


 La 11 iunie 2010, are loc partida mult aşteptată. Mijloacele de informare nu erau precum cele de azi. Pentru prima data , presa locală transmite Live – Text  partida decisivă. Emoţii mari  și în fața calculatorului. Cei rămași acasă ţin legătura permanent cu cei prezenţi la fata locului. Jucătorii slătineni se depăşesc pe sine,  si reuşesc să deschidă scorul prin Mircea Voicu cu o jumătate de oră înainte de final. Minutele trec foarte greu. 


„ Nu se poate ar fi prea frumos, poate de data avem şansa de partea noastră” spune un bătrânel aflat la cumpărături,  după ce afla scorul. 

Minutele trec foarte greu. Portarul slătinean  Pîrvu face minuni in poartă .  Ziua de 11 iunie 2010, este cea mai lungă zi din an, parcă nu se mai termină odată. „Victorieee, Meciul s-a terminat. Jucătorii  salută galeria si sărbătoresc la mijlocul terenului Slatina are echipa in Liga a II a”. sunt ultimele cuvinte apărute pe Live-Text.” Acasă lumea se bucura fiecare in felul sau . Cei prezenţi la faţa locului confirmă „ Minunea s-a produs . Slatina are echipa in Liga a II a’’. Iată eroii de la Șotânga.


Alro: Pârvu – Hapaină ( Mantea ), Preda, Ciobanu, Anghelina – Dumitra, Mircea Voicu, Corneanu, Precup ( Calotescu ) – Bârsan, Buciuman ( Niculescu )

 Au mai făcut deplasarea : Bugiu –  Stănescu, Streinu, Luţu Antrenor, Dan Oprescu


 Familia Oprescu, prezentă și atunci și acum

Doisprezece ani mai târziu, situație trasă la indigo pentru fotbalul slătinean. C S M Slatina joacă meciul promovării în deplasare la Odorhei. Pentru cei care au prins ambele momente încărcătură emoțională este aceiași. Și acum, ca și atunci,  Slatina trebuia să învingă ca să promoveze, eroii sunt alții , Manea, Sălcianu, Oprescu, Trancă. Mergând cu asemănarea între cele două meciuri, mai departe , antrenorul de atunci care reușea să ducă echipa în eșalonul secund, Dan Oprescu, a fost prezent și in jocul de ieri prin fiul său David Oprescu. 


Nu mai revenim asupra derulării meciului de la Odorhei, finalul a avut și de data asta un deznodământ fericit. Două aspecte vor intra în memoria celor care au trăit momentul de ieri despre care se va discuta mult timp de aici în colo , golul de generic a lui Remus Trancă și schimbarea portarului din ultimul minut. Antrenorul Ovidiu Burcă l-a schimbat  pe portarul Preduț, spre surprinderea celor prezenți. Noul intrat, Simion Velcu  a reușit să pareze două lovituri de la 11 metri suficient căt să ducă echipa în liga 2. Acum doisprezece ani, la Șotânga portarul Pîrvu făcea minuni în poarta lui Alro.

 

CSM Slatina: Preduț – B. Enache, Pisăru, M. Manea, Sălcianu, I. Popescu, D. Toma, Dav. Oprescu, Al. Popovici, Doman (cpt.), Trancă

Rezerve: Velcu – C-tin. Radu, Al. Neagu, Necșulescu, A. Stan, Neicu, Cincă, Barbuti, Deta

Antrenor: Ovidiu Burcă

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu